50g kruskakli 70g havrekli 100g fin sammalt rug 120g solsikkekjerner 160g sesamfrø 60g linfrø 75g havregryn 140g graskarkjerner 1,5ts salt 7dl vatn med kolsyre Rør saman og la svelle i… Fortsett å les »
Rødkål
Raudkål er lett å lage sjølv, og kan fint lagast dagen før. Av eit kål blir det ein raus porsjon, men alt skal jo bugne til jul og ein vil… Fortsett å les »
Fiskesuppe med kvitvin
Fiskesuppe med kvitvin er enkel å lage og smakar mildt og godt slik ei fiskesuppe skal gjere. Det som tek mest tid er å koke inn kvitvinen, så gå i… Fortsett å les »
Eltefritt grytebrød med kveitekli
Eltefritt grytebrød med kveitekli er ein deilig variant av det eltefrie brødet med god sprø skorpe. Brødet er laga med minimalt arbeidsinnsats, her er det tida det får stå åleine… Fortsett å les »
Kvit pizza med spekeskinke og blåmuggost
Kvit pizza med spekeskinke og blåmuggost har creme fraiche i staden for pizzasaus og smakar nydeleg godt! Botn: 300 g (ca 5dl) kveitemjøl 3 dl lunka vatn ½ pk tørrgjær… Fortsett å les »
Pepperkaker (god deig å bake!)
3dl vatn ½dl lys sirup 2ss kanel 2ss nellik 2ss ingefær 750gr sukker 2ss natron 425gr smør ca 1400gr kveitemjøl Bland saman vatn, sirup, krydder og sukker og gi… Fortsett å les »
Eltefri fullkornrundstykker med valnøtter
Eltefri fullkornrundstykker med valnøtter er litt grovare enn dei andre versjonane her på bloggen med fullkornkveitemjøl i seg, men deilig saftige på grunn av valnøttene i deiga. Valnøttene gir også… Fortsett å les »
Lasagne
Lasagne er populært både hjå små og store, og er genialt å servere når du skal ha gjestar til middag. Vi lagar alltid dobbel porsjon, og inviterar enten på middag… Fortsett å les »
Eltefritt grytebrød med quinoa
Eltefritt grytebrød med quinoa inneheld «superfrøet» quinoa som du får kjøpt i velassorterte butikkar, på helsekost eller i «invandrarbutikkar». Det er eit svært godt alternativ til ris sidan det inneheld dobbelt… Fortsett å les »
Julemanna
Julemanna eller kvite kakemenn som oppskrifta heiter hjå Trines matblogg er nydelege julebakst. Og denne oppskrifta har blitt brukt her i heimen for fjerde år på rad i år! Frå… Fortsett å les »