Pepperkaker (god deig å bake!)
- 3dl vatn
- ½dl lys sirup
- 2ss kanel
- 2ss nellik
- 2ss ingefær
- 750gr sukker
- 2ss natron
- 425gr smør
- ca 1400gr kveitemjøl
Bland saman vatn, sirup, krydder og sukker og gi det eit lett oppkok, set til side for litt avkjøling.
Smelt smøret og ha i natron. Bland deretter dette med krydderblandinga.
Elt i mjølet litt etter litt til du får ei fast fin deig. Set på lokk/dekk med plast og legg den i kjøleskapet over natta.
Bruk mjøl på bordet når du kjevlar den ut, stikk ut pepperkakefigurar og legg dei på bakepapirkledd steikebrett. Steik midt i omnen på 200gr i 8-10 min.
Avkjøl på rist før du legg dei i kakeboksen eller pyntar med melis og Non Stop. Denne oppskrifta er henta frå mamma si kokebok, og har vore fast innslag i førjulstida sidan eg var barn. Inga jul utan:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.