Denne gryta serverte eg til «barseljentene» sist vi møttes. Ei gryte som er enkel å lage men som kan stå og putre og berre blir betre dess lenger tid den… Fortsett å les »
Brownies
Ei kake som både mor og barn likar må vere bankers til morsdag! Lett å lage og nydeleg åleine eller saman med litt piska krem, vaniljekesam eller is. Det er… Fortsett å les »
Kvit tortillapizza
Har du fleire tortillalefser igjen etter tacokvelden? Lag deg ein tortillapizza eller ”juksepizza”! Tortillalefser du har til overs kan fint frysast, slik at du har pizzabotnar klare til ein dag… Fortsett å les »
Hyttegryte
Denne oppskrifta er inspirert av ei Boeuf Bourguignon gryte som Lise Finckenhagen presenterte i VG si laurdagsavis sist helg. Her er min versjon, glutenfri og med nytt enklare namn; Hyttegryte…. Fortsett å les »
Knekkebrød med quinoaflak
Quinoa har blitt ein favoritt, og knekkebrød blir laga jamt her i huset. Kombinasjonen av dei to måtte bli ein suksess. Her har eg brukt quinoaflak i staden for heil… Fortsett å les »
Enkel kyllingform med spinat og soltørka tomat
Denne forma er mild og god og er enkel å servere til mange. Eg serverte den med fullkornpasta slik at det var eit alternativ å berre ete pasta for dei… Fortsett å les »
Enkel grøn smoothie
Grøn smoothie har blitt ein eigen greie, og har du ikkje forsøkt enda er det berre å leite fram blendaren og gjere seg klar. Er du skeptisk kan du lage… Fortsett å les »
Søndags-scones
Manglar du brød? Då er scones redninga for å få til ein god frukost. Kna raskt saman deiga og steik dei med det same. Når du er ferdig på badet… Fortsett å les »
Kylling med kantarellrisotto
Denne kyllingen er det Tove med bloggen ”På kjøkkenbenken” som skal ha æra for. Ho serverte den med ris og tomatsalat i sitt blogginnlegg, medan den har fått følgje av… Fortsett å les »
Eltefri rundstykker med quinoa
Har du quinoa til overs etter denne middagen for eksempel? Quinoa er genialt å bruke i staden for ris eller pasta sidan det inneheld så mange fleire næringsstoff. Superfrøet blir… Fortsett å les »