Ein enklare variant av den flotte prinsessekaka. Like god på smak, men lettare å ta med på tur eller tine frå frysaren. Her får du kanelsnurr med ”det lisje ekstra”…. Fortsett å les »
Bearnaise saus
Å lage bearnaise saus er slett ikkje vanskelg. Lag den over vassbad -då har du betre kontroll med varmen og unngår at sausen skil seg. Her gir eg deg steg… Fortsett å les »
”Polarbrød” med havre og fullkorn
«Polarbrød» med havre og fullkorn er ein heimelaga variant av det populære flate brødet du finn i butikken. Heimelaga er jo best, utan tvil. Og når dei to brødrene får… Fortsett å les »
Raud smoothie
Smoothie er og blir ein fin måte å få i seg nok grønsaker på. Eg prøvar alltid å lage grøne smoothie, men med raudbete i får du ein knall raudfarge… Fortsett å les »
Heimelaga is med Oreokjeks
Enkle men gode rettar er ein vinnar her i heimen (som du kanskje har fått med deg). Difor måtte denne isen lagast i ein ny variant, og det kjem nok… Fortsett å les »
Valnøttrundstykke
Denne oppskrifta kan og lagast som 3 brød, slik det opprinneleg var tenkt då dei var vinnar av ei oppskriftskonkurranse i Sunnmørsposten for nokre år sidan. Valnøttene er lagt til… Fortsett å les »
Sjokoladekuler
Noko godt men likevel sunt? Utan sukker eller anna kunstig søting, berre naturleg sødme frå dadlane og herleg mørk sjokolade. Det beste er likevel at dette er enkelt å lage,… Fortsett å les »
Byggrynsgraut
Etter å ha høyrt Berit Nordstrand sitt foredrag på NRK har planen vore å ete meir bygg. Denne veka har det både blitt byggotto og i dag får de byggrynsgraut… Fortsett å les »
Torsk med spekeskinke og byggotto
Eg har lenge skulle ha laga byggotto, sidan bygg er eit av dei mest næringsrike kornslaga vi har, og sidan risotto er så digg. Det var berre dette å hugse… Fortsett å les »
Schakenda kanelsnurrar
Schakenda kanelsnurrar er ein stor favoritt her i huset, og har nesten danka ut kanel-i-svingane som eg vaks opp med. Brukar du metoden han har lært oss frå kokeboka si… Fortsett å les »