Heimelaga is med Oreokjeks
Enkle men gode rettar er ein vinnar her i heimen (som du kanskje har fått med deg). Difor måtte denne isen lagast i ein ny variant, og det kjem nok fleire..! Eg har bytta ut Philadelphiaost med den norske versjonen Snøfrisk, og det blei veldig bra. Om Oreokjeks er favoritt i heimen blir du ein helt med denne på dessertbordet!
Heimelaga is med Oreokjeks
- 3 dl kremfløyte
- 200 g sukker
- 3 egg
- 200 g (1,5-2) pk Snøfrisk
- 1 pk Oreokjeks
Slik gjer du:
- Hakk oreokjeksa i små bitar.
- Skill egga.
- Pisk eggekviter og sukker til det blir blankt og stivt (5-10 min).
- Pisk kremen.
- Bland eggeplommer og snøfrisk
- Bland alt.
- Ha over i ei skål som tåler frysar, dekk med plast eller lokk.
- Set i frysaren i minst 3-4 timar, gjerne over natta.
- Klar til servering!
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.