Sjokoladekuler

sjokoladekuler

Noko godt men likevel sunt? Utan sukker eller anna kunstig søting, berre naturleg sødme frå dadlane og herleg mørk sjokolade. Det beste er likevel at dette er enkelt å lage, du treng berre fire ingrediensar og det er ferdig på få straksar!

Du treng:

  • 100 g mørk sjokolade (gjerne >85 % kakaoinnhald)
  • 12-13 dadlar utan stein
  • 2 dl valnøtter
  • 2 ss kokosolje
  • (Kakaopulver og ekstra valnøtter til pynt)
smelte sjokolade

Slik gjer du:

  1. Hakk sjokoladen og smelt den saman med kokosoljen over vassbad. Sett til side for avkjøling.
  2. Finhakk dadlar og valnøtter, eller bruk ei kjøkkenmaskin.
  3. Bland dadlane og valnøttene inn i sjokoladeblandinga.
  4. Form kuler. (Sett røra i kjøleskap nokre minutt dersom dei er vanskelege å forme)
  5. Trill kulene i hakka valnøtter eller kakaopulver.
sjokoladekuler

Sjokoladekulene oppbevarast i kjøleskap:)

 

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!