Til 4-5 personar treng du: 700 g torsk 250 g fullkornmakaroni 1/2 purre 3 egg 2 ss smør 2 ss kveitemjøl 5 dl mjølk 1/2 ts muskat salt og peppar… Fortsett å les »
Hasselnøttbrød
Dette brødet er laga etter vanleg eltefri metode, men i staden for frø har eg hatt i kverna hasselnøtter. Det gir ein god nøttesmak og litt variasjon til kvardagsbrødet. Du… Fortsett å les »
Mokkafromasj
Mokkafromasj var det beste eg visste då eg var lita. Eg hoppa glatt over alt anna på kakebordet for å orke meir av denne fantastiske desserten. Og då snakkar vi… Fortsett å les »
Shepherd´s pie
I fjor ein gong hengde Rema 1000 opp store flagg med bilete av Shepherd´s Pie og Erling Sundal, og det dukka opp variantar av denne middagsretten på nær alle matbloggar…. Fortsett å les »
Waldorfsalat
På eit godt koldtbord høyrer sjølvsagt Waldorfsalaten med, og den lagar du enkelt sjølv! Denne oppskrifta har eg fått frå svogeren min, som alltid stiller med deilig Waldorfsalat til koldtbordet…. Fortsett å les »
Smørbrødkjeks med solsikkefrø og havregryn
Denne oppskrifta er henta frå baksida av pakken med lokalprodusert havregryn: Mylnå i Volda lagar «Platetørka Havregryn» og på pakken har dei oppskrifta på «Voldas beste smørbrødkjeks». Det måtte vi sjølvsagt prøve!… Fortsett å les »
Knekkebrød med kullsyre
For nokre år sidan traff eg ein selgar som reiste landet rundt og var innom fleire små butikkar kvar dag. Butikkar med stort sett kvinnelege ansette. Kvinner som laga knekkebrød…. Fortsett å les »
Mild fiskesuppe med laks
Laks er ein slager på dei fleste middagsbord. Enkel og velsmakande fisk som det er lett å få kjøpt både fersk og frossen. Men er du litt lei av… Fortsett å les »
Eltefritt firkornsbrød (no-knead bread)
Etter å ha oppdaga Mat på bordet si geniale samling av brødoppskrifter og enkle videoforklaring, har vi stort sett berre ete eltefrie brød og rundstykker her siste åra. Kan det bli… Fortsett å les »
Nanbrød
Har du laga nanbrød sjølv før? Ikkje? Det er faktisk veldig artig! Stor stas for både liten og stor å sjå korleis dei bles seg opp som ballongar på nokre… Fortsett å les »