Smørbrødkjeks med solsikkefrø og havregryn
Denne oppskrifta er henta frå baksida av pakken med lokalprodusert havregryn: Mylnå i Volda lagar «Platetørka Havregryn» og på pakken har dei oppskrifta på «Voldas beste smørbrødkjeks». Det måtte vi sjølvsagt prøve! Eg har justert oppskrifta noko, vi enda opp med å trenge meir mjøl enn det som stod på pakken, så her får du min versjon:
Du treng:
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 6 dl havregryn (helst platetørka frå Mylnå sjølvsagt)
- 1/2 dl sukker
- 1 ts salt
- 1 ss hjortesalt
- 150 g smelta smør
- 3,5 dl kulturmjølk
- 1 egg
- ca 7 dl kveitemjøl
Slik gjer du:
- Bland saman alle ingrediensane, hald tilbake litt av kveitemjølet til å begynne med. (Eg brukte K-spaden på Kenwoodmaskina for å få alt blanda godt i hop.)
- Kjevle ut deiga til den er ca 1/2 cm tjukk og stikk ut kjeks ved hjelp av eit glas eller liknande.
- Legg over på bakepapir og bruk eit grillspyd/spisepinne til å prikke kjeksa med.
- Steik midt i omnen på 200 grader i 10-12 minutt, til kjeksa er gyldne i kanten.
- Avkjøl på rist og nyt dei med smør og ost:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.