Mokkafromasj

mokkafromasjDenne desserten står alltid på bordet når det er familieselskap hjå oss. Manglar den kan du vere sikker på at nokon kommenterer det…! Og det er ikkje så rart, den er nyyyydeleg! Lag den kvelden før, og la den stivne i kjøleskapet over natta, og pynt den før servering. Deilig sjokolade saman med herleg mokkasmak er fantastisk, og det er ikkje utan grunn at denne er så kjær for så mange i familien!

mokka fromasjTil 1 skål (omlag 10-12 porsjonar) treng du:

  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløyte
  • 1,5 dl sterk kaffi
  • 5 plater gelatin
  • 1 plate mørk kokesjokolade (gjerne 75 % kakaoinnhald)
  • Mokkabønner til pynt
mokka fromasj

Slik gjer du:

  1. Mål opp varm kaffi og ha i gelatinplatene. Rør til dei er heilt oppløyste og la så kaffien stå for å bli romtemperert/kald.
  2. Rasp sjokoladen, anten på eit rivjarn eller i ei kjøkkenmaskin.
  3. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  4. Visp kremfløyta for seg sjølv til luftig krem i ein annan bolle.
  5. Bland forsiktig eggedosisen og kaffien, og vend tilslutt inn kremen til du har ei jamn blanding.
  6. Set blandinga i kjøleskapet til fromasjen byrjar å “setje seg” litt/stivne, vend då inn den raspa sjokoladen.
  7. Ha over i ei fin skål, eller mange små, og sett i kjøleskapet til den har stivna (gjerne over natta).
  8. Pynt med mokkabønner og resten av den raspa sjokoladen før servering.
  9. Nyyt:)
verdens beste dessert

Følg meg gjerne på snapchat og instagram: kvardagsmat 🙂

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.