På tide å klargjere for kvardag igjen. Lag müsli i helga og start dagen på ein sunn og god måte neste veke. Eg fann tranebærjuice på butikken og tenkte at… Fortsett å les »
Spaghetti med enkel saus
Spaghetti med enkel saus er enkel og god kvardagsmiddag! Det er ingen grunn til å kjøpe ferdig pastasaus på glas, dette lagar du raskt og enkelt sjølv -heilt utan tilsetjingsstoff… Fortsett å les »
Halvgrove rundstykker med gulrot
Halvgrove rundstykker med gulrot 24 stk 3 dl vatn 1/2 pk tørrgjær 1 dl appelsinjuice 2 revne gulrøtter 1/2 dl rapsolje 1 ts salt 2 dl solsikkekjerner 3 dl grov… Fortsett å les »
Panna cotta med bringebærsaus
Panna cotta: 3dl kremfløyte 1 vaniljestang (eller 2ts vaniljesukker) 2 plater gelatin safta frå ½ sitron 4ss sukker. Bringebærsaus: 1 korg ferske (eller 1 pakke frosne) bringebær 1dl sukker 0,5-1dl… Fortsett å les »
Tomatsuppe med squash
Etter ei lang juleveke ligg det som regel igjen noko i kjøleskapet som ein ikkje rakk å bruke likevel. Litt løk, litt vatn med buljong/kraft og dei grønnsakene du har… Fortsett å les »
Fletteloff
Fletteloff høyrer med til jul og høgtid, og gjer seg ekstra godt på eit fint dekka frukostbord eller buffétbord. Kanskje skal du invitere inn til ein god familielunsj og vil… Fortsett å les »
Tebriks
Desse tebriksa har eg fått oppskrift på frå ei kjekk nabodame. Ho er ein racer på alle typar gjærbakst, og produserer nok til å fø både bestemødrer og anna slekt… Fortsett å les »
Heimelaga potetsalat
Til ei middels stor skål treng du: 10-12 poteter 1 beger rømme 1 pk majones 2-3 vårløk 3-4 skiver sylteagurk litt sitronsaft salt og peppar 3-4 ss cultura (el… Fortsett å les »
Kyllingsalat med quinoa
Kyllingsalat med quinoa Kylling: 2 kyllingfiletar 1ss paprikapulver 1ss solsikkeolje Quinoa: 1,5 dl quinoa 3 dl vatn ei klype salt 2 ss god olivenolje Salat: 1 neve ruccola ½ agurk… Fortsett å les »
Havrekjeks
Havrekjeks med smør og brunost funkar bra både til god frukost og som noko godt til kaffien etter middag. Ofte like populære blant born som vaksne, og fine å ha… Fortsett å les »