
Halvgrove rundstykker med gulrot

Halvgrove rundstykker med gulrot
24 stk
- 3 dl vatn
- 1/2 pk tørrgjær
- 1 dl appelsinjuice
- 2 revne gulrøtter
- 1/2 dl rapsolje
- 1 ts salt
- 2 dl solsikkekjerner
- 3 dl grov sammalt kveite
- ca 1 l kveitemjøl
- Bland alt det tørre, men hald tilbake litt av kveitemjølet. Ha i resten og elt i kjøkkenmaskin i ca ti min, juster mjølmengda mot slutten.
- Hev i 2 timar eller så lenge du har tid.
- Form 24 rundstykker, etterhev i ca 30 min.
- Steik midt i omnen på 225 grader, 15-20 min. Avkjøl på rist.
Tips: putt i frysaren, og set dei inn i kald omn på varmluft 170 grader i 13-15 min. Vips: nysteikte rundstykker!:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.