Kanelblome har eg valt å kalle denne flotte gjærbaksten etter den engelske tittelen cinnamon flower cake. Andre namn kan vere kveiteblome (hveteblomst), kveitesnøfnugg (hvetesnøfnugg) eller kanelrose. Same kva du vel å… Fortsett å les »
Bærdessert med mascarponekrem og lime
Denne desserten er enkel å lage og imponerar dei fleste. Mascarpone-ost, kremfløyte og syrleg lime smakar nydeleg saman med friske bær. Her har eg nytta restane frå 17.mai-feiringa og då… Fortsett å les »
Fiskekaker med søtpotetmos og aioli
Fiskekaker er mykje lettare å lage enn du trur! Og smakar så godt, både for liten og stor. Lag gjerne dobbelt opp når du først er i gong, for fiskekaker… Fortsett å les »
Sommarfugl-kylling med omnsbakte rotgrønsaker
Sommarfugl-kylling er heiltsteikt kylling bretta som ein sommarfugl. Du fjernar ryggbeinet på kyllingen (du kan også fjerne brystbeinet, men det er ikkje nødvendig), og brettar kyllingen flat slik at den… Fortsett å les »
Chocolate Nemesis
Denne kaka stammar frå The River Café i London og skal vere legendarisk. Eg las først om den i den finfine bakeboka «Slikkepott» signert Lise Finckenhagen, og valde å halde… Fortsett å les »
10 favorittar til 17.mai
Det er denne veka i året igjen. Veka før den største kakefesten – 17.mai sjølvsagt! Scroll deg nedover og la deg freiste og inspirerer av nokre gode kakeidéar frå året… Fortsett å les »
Kokt artisjokk
Eg diggar å ha så mykje frukt og grønsaker lett tilgjengeleg dette året og får strøke ut så mange rettar og ingrediensar frå to-cook lista mi. Ein av desse var… Fortsett å les »
Rødbetgryte
Dette er ei nydeleg gryte med ein fantastisk farge. Rødbetane fargar alt i gryta og gir ein søt og god smak. Du kan lage gryta med større bitar av kjøt… Fortsett å les »
Pavlova i langpanne
Pavlova er kanskje mi absolutte favorittkake. Marengs, krem og friske bær er jo godt kvar for seg, men absolutt best saman. Eg diggar at botnen kan lagast klar lang tid… Fortsett å les »
Suksessterte
Suksessterte eller Gulekake som vi kallar den. Treng denne kaka meir introduksjon? Dette er kaka som alle likar og som er super å ha på kakebordet. Denne funkar både til… Fortsett å les »