Suksessterte

suksessterte

Suksessterte eller Gulekake som vi kallar den. Treng denne kaka meir introduksjon? Dette er kaka som alle (ok…dei fleste da) likar og som er gull å ha på kakebordet. Denne funkar både til små born og til gamle damer, og er herleg ukomplisert å lage. Det vanskelegaste er kanskje å skilje eggeplommer frå eggekviter, men det er jo berre å ha nokre egg til på lur. Her blei det vaflar til kvelds av dei 4(!) egga som eg ikkje klarte å skilje vellukka…. Eg gir dei asiatiske egga skulda;)

Og du; hugs at når du skal stivpiske eggekvitene så må bollen og vispen vere heilt rein, dvs utan feitt og eggeplommerestar, for at det skal bli stivt. Men det visste du sikkert:)

Kaka er i allefall fin-fin å lage på førehand, og dermed kjekk å kunne ta med til dåp, konfirmasjon eller anna feiring det høve å ha med ei kake.

gulekake

TIl 1 rund kake (22-24 cm) treng du:

Botn:

  • 200 g mandlar
  • 200 g melis
  • 4 eggekviter

Gulekrem:

  • 4 eggeplommar
  • 100 g sukker
  • 1 dl fløyte
  • 100 g smør  (kan aukast til 150 g om du vil ha meir “smørete” krem)
  • Frø frå ei vaniljestang eller kverna vaniljestang (evt 1 ts vaniljesukker)
suksess terte

Slik gjer du:

  1. Set omnen på 170 grader over- og undervarme.
  2. Mal mandlane (eg nyttar ei kvern som følgjer med stavmiksaren min)
  3. Stivpisk eggekvitene.
  4. Bland mandlane og melisen godt før du vender dei forsiktig inn i dei stivpiska eggekvitene.
  5. Dekk ei rund form med bakepapir i botnen og ha røra forsiktig i, jamn ut.
  6. Steik kaka midt i omnen i 30 min. Følg med så den ikkje blir brent (omnen din kan vere annleis enn min), og legg eventuelt eit bakepapir over siste minutta.
  7. Avkjøl botnen heilt før du har på gulekremen.

Gulekrem:

  1. Ha eggeplommer, sukker, fløyte og vaniljefrø i ei kasserolle på middels varme.
  2. Rør med ein visp til det tjuknar (type rømmegraut) og ta kasserolla vekk frå varmen.
  3. La avkjøle litt før du rører inn romtemperert smør.
  4. Avkjøl heilt før du smører utover kaka.
17.mai kake

Montering:

  1. Skjær rundt kakebotnen med ein skarp kniv før du losnar forma.
  2. Legg eit kakefat oppned opp på kaka og snu heile greia rundt.
  3. Ta av botnen på forma, og dra av bakepapiret.
  4. Smør uttover gulekremen, pynt med friske bær om du vil.
gule kake

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.