Rødbetgryte
Dette er ei nydeleg gryte med ein fantastisk farge. Rødbetane fargar alt i gryta og gir ein søt og god smak.
Du kan lage gryta med større bitar av kjøt eller bruke kjøttdeig, og gryta er fin-fin å varme opp dagen etter (eller fryse ned for ein rask middag ved eit seinare høve).
Til 4 personar treng du:
- 1 ss olje (eg brukte kokosolje)
- 1 løk
- 2 fedd kvitløk
- 1 pastinakk
- 2-3 gulrot
- 1 liten rødbet (eller 1/2 stor)
- 1 ts løkpulver
- 1/2 ts salt (himmalaya eller sea salt)
- 1/2 ts kvitløkspulver
- 1/2 ts kanel
- 400-500 g storfekjøt
- ca 1 liter kraft (eller buljongterning + vatn)
- frisk persille på toppen
Slik gjer du:
- Del løk, gulrot og pastinakk i mindre bitar. Finhakk kvitløk.
- Skrell og rasp rødbeten.
- Del kjøtet i bitar.
- Steik kjøtet i olje til det er godt bruna (men ikkje brent) på alle sider. Legg til sides.
- Fres løken til den blir blank.
- Ha i kvitløk, gulrot, pastinakk og rødbet. Ha over alt krydderet og la frese i 2-3 minutt.
- Ha over krafta, kok opp og ha i kjøtet igjen.
- La småkoke til grønsakene er gjennomkokt og til kjøtet er mørt. (Det avheng av kva kjøt du har brukt, og kan ta alt frå 10 min til 3 timar. Ofte er det slik at dess billegare grytekjøt dess lenger tid -utan at det er noko ulempe. Prøv deg fram!)
- Server gryta med frisk persille på toppen.
Inspirasjon til denne gryta har eg henta her.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.