Lettsalta svineknoke er lett å finne i butikken og rimelig mat. Det einaste som krevst er tid til å småkoke slik at kjøtet fell frå beinet. Resultatet er nydeleg kjøt… Fortsett å les »
Lammesteik i surmelk
Denne lammesteika hadde vi til middag sist helg, med stor suksess. Eg tok meg ein tur på biblioteket og blada i mange fine og rare kokebøker og kom over lammesteik… Fortsett å les »
Søtpotetpizza med kvit topping
Dette er ein av mine store favorittar og noko eg ofte lagar til meg sjølv når eg har lyst på litt betre lunsj eller er fysen på noko på kveldstid…. Fortsett å les »
Rustikke rundstykker
Dette er ei fin deig som eg ofte lagar på ettermiddagane ein heilt vanleg vekedag. Eg elter saman deiga medan eg lagar middagen, det er jo berre å måle… Fortsett å les »
7 lammefavorittar
Hausten er her ei stund til, og det betyr god tilgong til lam i butikkane. Når mørket overtek for dagslyset er det godt å kunne varme seg på ei smakfull… Fortsett å les »
Heimelaga fiskepinnar
Fiskepinnar er enkelt og raskt å lage sjølv, og smakar så mykje bedre enn dei du finn i fryseboksen på butikken. Dette er mat som er stas å lage saman… Fortsett å les »
Hønsefrikassé
Hønsefrikassé er gløymt kvardagsmat som burde kome til sin rett igjen! Høne er billeg og godt kjøt som vi burde ete mykje meir av i staden for kylling. Eg betalte… Fortsett å les »
Enkel gresskarsuppe
Halloween nærmar seg, og det betyr enorme mengder graskar i butikkane. Og graskar kan du absolutt nytte til andre ting enn Halloween-lykt. Denne suppa er enkel å lage og har… Fortsett å les »
Daimiskake med marengsbotn
Daimiskake med marengsbotn er laga med utgongspunkt i Iskake med Daim og Mokkaiskake med sjokolade og marengs. Tanken var å ta det beste frå begge kakene og kombinere det til ei… Fortsett å les »
Hjortegryte
Hjortegryte er klassisk haustmat, i allefall her på desse trakter. Hjortejakta er i gong for lengst, og årets første kjøt har hamna i grytene her. Med nydeleg kryddersmak av kantarellen… Fortsett å les »