Vekemeny 39 har ei samling av haustlege oppskrifter, sidan vi no er i slutten av september. Den deilige haustlufta er her. Det er kjølege og klare dagar med glimt av… Fortsett å les »
Steikt ørret med brokkoliwok
Steikt ørret med brokkoliwok er ein perfekt måte å bruke opp brokkolistilken på. Den er jo for god til å kaste! Ved å bruke ein mandolin er det like kjapt… Fortsett å les »
Golden milk
Golden milk er nydeleg betennelsedempande helsedrikk. Drikken går også under namna gurkemeiemjølk og gurkemeie-te, eller turmeric tea/latte som det heiter på engelsk. Du kjenner kanskje til at gurkemeie har betennelsedempande… Fortsett å les »
Vekemeny 38
Det er søndag igjen og tid for vekemeny! Her er forslaget til den komande veka, håper du finn noko som fristar! Følg gjerne på Instagram: kvardagsmat Vekemeny 38
Chiapudding med surmjølk
Chiapudding med surmjølk blei populært her etter ei stund med mykje surmjølk, granola og bær. Surmjølk og chiafrø måtte jo passe like bra saman som kokosmjølk og chia? Det gjorde… Fortsett å les »
Krema kantarellsuppe
Krema kantarellsuppe er haust og nydeleg soppsmak. Den luktar minst like godt som den smakar og er ein perfekt måte å bruke skogens gull på. Du kan anten plukke soppen… Fortsett å les »
Cottage Cheese lappar
Cottage Cheese lappar er populært som kveldsmat og frukost her i heimen. Aller helst med nyrørt blåbærsyltetøy eller friske bær. Eller med lønnesirup eller honning for kidsa. Servert lune er… Fortsett å les »
Vekemeny 37
Søndag betyr planlegging av den komande veka og Vekemeny 37 er på plass. Kva aktivitetar var det denne veka? Foreldremøte eller selskap? Fint vêr? Båttur? Fjelltur? Har du ønskjer for… Fortsett å les »
Tilslørte plommer
Tilslørte plommer er ein vri på den tradisjonelle desserten med epler, smular og krem. I staden for epler brukar du plommer som også gir ein nydleg smak, og ikkje minst… Fortsett å les »
Krema kyllingform
Krema kyllingform har milde smakar og er lett å lage. Det er kjapt forklart bitar av steikt kylling, litt løk og spinat saman med fløyte. På toppen av det heile… Fortsett å les »