Krema kantarellsuppe

Krema kantarellsuppe er haust og nydeleg soppsmak. Den luktar minst like godt som den smakar og er ein perfekt måte å bruke skogens gull på. Du kan anten plukke soppen sjølv eller kjøpe den på butikken no i sesong. Finn du traktkantarell kan du bruke den i staden eller i tillegg til kantarell i suppa.

krema kantarellsuppe

Krema kantarellsuppe

kantarell suppe

Sidan skogens gull gjerne blir plukka og seld i mindre mengder er denne oppskrifta for to personar, så kan du heller doble den om det er fleire til bords. Eller om du er heldig og har funne mykje sopp i skogen.

For ordens skuld er soppen på bileta her kjøpt på butikken, sidan eg var seint ute og ikkje fann sopp der eg hadde tenkt;)

krema kantarellsuppe

Oppskrift på Krema kantarellsuppe

2 porsjonar / Tid: 30 min

  • 200 g kantarell
  • 1 ss smør
  • 1 liten løk
  • 1 fedd kvitløk
  • 4-6 dl kyllingkraft/vatn + buljong
  • 1-2 dl matfløyte
  • 1 ts kvitvinseddik
  • Salt og pepar
  • Frisk timian
  1. Rens soppen.

  2. Skrell og del løk og kvitløk i bitar.

  3. Smelt smør i ei gryte og ha i løken. La løken surre til den blir blank.

  4. Ha i kvitløk og sopp og la det frese i ca fem minutt til soppen fell saman.

  5. Plukk ut nokre av dei små/fine soppane og legg til side til topping.

  6. Ha i kraft og kok opp. La småkoke i 20 minutt.

  7. Kjør suppa glatt med ein stavmiksar eller ein blender.

  8. Rør inn fløyte og smak til med kvitvinseddik, salt og pepar.

  9. Servér kantarellsuppe med sopp og timian på toppen.

[print-me target=".oppskrift"]

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!