Vekemeny 38

Det er søndag igjen og tid for vekemeny! Her er forslaget til den komande veka, håper du finn noko som fristar!

Følg gjerne på Instagram: kvardagsmat

Vekemeny 38

Mandag

kikertsalat

Kikertsalat

Kikertsalat er perfekt tilbehør til grillmat eller faktisk som ein eigen vegetarrett om det fristar meir. Kikerter er kjapt å blande saman med grønsaksfavorittane, og smakar ekstra godt om du… Fortsett å les »

Tysdag

hvitvinsdampede blåskjell

Kvitvinsdampa blåskjel

Kvitvinsdampa blåskjel er kjapp og god mat å lage. Den vanskelegaste for min del er å finne blåskjel i butikken. Men når eg gjer det, då kjøper eg lett med… Fortsett å les »

Onsdag

makaronisalat

Makaronisalat

Makaronisalat er fin å servere som den er eller som tilbehør til grillmat eller på eit koldtbord saman med andre rettar. Salaten er mild og god på smak og høver… Fortsett å les »

Torsdag

Asiatisk laksewok med nudlar

Asiatisk laksewok med nudlar

Asiatisk laksewok med nudlar er kjapp middag med sunne ingrediensar og gode smakar. Laks er lett å få tak i på butikken og treng ikkje lang tid i panna før… Fortsett å les »

Fredag

pizza

Pizza med chorizo og mozzarella

Botn: 2,5 dl lunka vatn 5-6 dl kveitemjøl 2 ss olivenolje 1 ts salt ½ pk tørrgjær Pizzasaus med paprika og løk: 1 ss olivenolje 1 løk 1 paprika ½-1… Fortsett å les »

Laurdag

Kyllinglår med estragonsaus

Kyllinglår med estragonsaus

Kyllinglår med estragonsaus er ein mild rett med gode smakar. Estragon både luktar og smakar nydeleg, og gjer heile sausen i denne retten. Finn du frisk estragon på butikken, eller… Fortsett å les »

Søndag

får i kål

Fårikål

Fårikål er haust og tradisjonar. At ein kan få til noko så godt med så få ingrediensar er sjarmerande, og så er det kjekt med middag som lagar seg sjølv…. Fortsett å les »

Noko godt

Plommesyltetøy med hint av kanel

Plommesyltetøy med hint av kanel er resultat etter store mengder plommer levert på døra frå hagen til mamma og pappa. Det er liksom grenser for kor mykje plommer ein kan… Fortsett å les »

Brødmat

hjemmebakt kvardagsbrød

Eltefritt kvardagsbrød

Eltefritt kvardagsbrød blei kåra til verdas beste brød då det kom på bordet tidlegare i år. Sprø skorpe og ingen frø eller kjerner er suksessoppskrifta for å gjere skuleguten fornøgd…. Fortsett å les »

Vekas kake

sunnmørsgodt

Sunnmørsgodt

Kan det vere slik at resten av Noreg kallar denne desserten for Sunnmørsgodt óg? Det høyrdes litt for godt ut til å vere sant. Men etter ein kjapp sjekk på… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.