sjokoladerisboller

Risbollar

Risbollar er ein av dei «julebakstane» som er laga på få minutt men likevel er elska av både små og store. Julebakst står i hermeteikn, for her der det strengt… Fortsett å les »

dekka bord jul

Vekemeny 51

Det er fjerde søndag i advent og alle lysa er tende! No tenner vi det første lys, åleine må det stå. Vi ventar på det vesle barn i krubba lagt… Fortsett å les »

hjemmelaget riskrem

Reklame

Riskrem med raud saus

Riskrem med raud saus høyrer julehøgtida til, og gir mange gode minner. Riskremen blir aller best om du lagar den samme dag som den skal etast, men det går veldig… Fortsett å les »

alternativ til potetsalat

Druesalat

Druesalat er super å setje på bordet der du ellers ville ha servert potetsalat eller waldorfsalat, eller gjerne som tillegg til desse to klassikarane når du skal ta med noko… Fortsett å les »

brytebrød med havregryn

Vekemeny 50

Vekemeny 50 er på plass og vi tender det tredje lyset i adventskransen. Her i huset har Santa Lucia stått på repeat siste veka, for på tysdag skal seksårsklubben i… Fortsett å les »

hjemmelaget karamell fudge

Karamellfudge

Karamellfudge treng vel kanskje ikkje noko nærare forklaring? Du finn desse gode mjuke, eller steinharde, fudgebitane i alle smågodtdiskar på matbutikkane. Men det er himla enkelt å lage dei sjølv,… Fortsett å les »

kokosflakmakronar

Kokosflak­makronar

Kokosflakmakronar er laga med kokosflak, som er som kokoschips å rekne. Det er tynne kokosflak som er digg å strø over frukostblandinga, smoothie-bowlen eller servere som eigen snack. Men så… Fortsett å les »