Vekemeny 44

Her får du vekemeny 44, håper du finn inspirasjon til kva du kan lage og setje på middagsbordet i veka som kjem. Ha ei fin veke!

Mandag

krema blomkål

Krema blomkål- og potetgrateng

Krema blomkål- og potetgrateng er fint å servere som ein lett liten rett i seg sjølv, eller som digg tilhøyr når du diskar opp med fisk eller kjøtrettar. Retten er… Fortsett å les »

Tysdag

asiatisk risnuddel

Asiatiske risnudlar med grønsaker

Asiatiske risnudlar med grønsaker er «comfort food» som du slurpar i deg med gaffelen i eine handa og tallerkenen i andre. Deilige asiatiske smakar blanda med risnudlar og friske grønsaker…. Fortsett å les »

Onsdag

blask pepper sauce wok

Black pepper sauce wok

Dette er ein av mine asiatiske favorittar og det var god stemning i heimen då vi fann ut av vi kunne lage sausen sjølv, utan å kjøpe ein ferdig pakke!… Fortsett å les »

Torsdag

blomkålsuppe med sprøsteikt spekeskinke

Blomkålsuppe med sprøsteikt spekeskinke

Blomkålsuppe med sprøsteikt spekeskinke er ein nydeleg klassikar av ei suppe. Suppa har mild og rund smak av blomkål og salt og sprø topping. At suppa er klar på under… Fortsett å les »

Fredag

Tex-mex burrito med quinoa

Tex-mex burrito med quinoa Burrito er perfekt mat å lage med restar du har liggande, som eg har gjort her med tacorestane våre. I tillegg har eg brukt quinoa som… Fortsett å les »

Laurdag

beef bourguignon

Boeuf Bourguignon

Denne gryta fall så godt i smak første gong vi laga den for snart to år sidan at det har blitt ein kjær favoritt. Den gong synest eg namnet på… Fortsett å les »

Søndag

verdens beste finnbiff

Viltgryte med reinskav

Viltgryte med reinskav er haustgryte delux! Gode smakar kokt saman og servert rykande varmt med søtt syltetøy til og gjerne ei raus skei potetmos. All den kantarellen vi plukka tidlegare… Fortsett å les »

Vekas brødmat

”Polarbrød” med havre og fullkorn

«Polarbrød» med havre og fullkorn er ein heimelaga variant av det populære flate brødet du finn i butikken. Heimelaga er jo best, utan tvil. Og når dei to brødrene får… Fortsett å les »

Noko godt

creme brule

Créme Brûlée med smak av kaffi

Créme Brûlée er ein deilig dessert som gjerne kan lagast klar dagen før du skal servere den, og det er jo perfekt om du skal ha gjestar til middag. I… Fortsett å les »

Vekas kake

gulrotkake

Gulrotkake utan mjøl

Gulrotkake er saftig og god kake, som slett ikkje treng innehalde mjøl for å smake godt. Dette er ein versjon med mandlar i staden for mjøl, slik at kaka blir… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.