
Asiatiske risnudlar med grønsaker
Asiatiske risnudlar med grønsaker er «comfort food» som du slurpar i deg med gaffelen i eine handa og tallerkenen i andre. Deilige asiatiske smakar blanda med risnudlar og friske grønsaker.
Sunt, godt og kjapt å lage! Eg gler meg over at den «magiske» ingrediensen sesamolje er å finne i dei fleste daglegvarebutikkar no. Den er heilt essensiell for å få denne smaken av Kina som vi er ute etter.
Kjøp den med deg heim neste gong du er i butikken, saman med risnudlar og servér denne digge retten.
Til 2 porsjonar asiatiske risnudlar med grønsaker:
- 200 g risnudlar
- 1 liten løk
- 1 gulrot
- 1/2 boks vannkastanjer
- 1/2 raud chili
- 1 tommelfinger-stor frisk ingefær
- 2 fedd kvitløk
- 2 sjampinjong
- 2-3 blad grønnkål
- 2 ss nøytral olje til steiking
Saus:
- 1 ts maizenna
- 2 ts kaldt vatn
- 3 ts soyasaus
- 2 ts honning
- 2 ts sesamolje
- litt salt og peppar
Topping:
- Cashewnøtter
- Lime
- Friske urter (koriander eller mynte)
Slik gjer du:
- Kok opp ei stor gryte med vatn, skru ned varmen og legg risnudlane i. La dei trekke til dei er mjuke, 7-10 min.
- Rør ut maizenna i kaldt vatn og rør inn resten av ingrediensane til sausen.
- Del løk, gulrot og sjampinjong i bitar. Vask grønnkålen godt og riv i mindre bitar.
- Skrell og finhakk ingefær, kvitløk og chili.
- Ha litt olje i ei wokpanne eller stor gryte, og fres løken til den er blank.
- Ha i ingefær, chili og kvitløk og la frese med i 1 minutt.
- Ha i gulrot og vannkastanjer, og så grønnkål og sjampinjong til slutt.
- La risnudlane renne av seg i eit dørslag og ha dei i gryta/woken.
- Hell over sausen og bland godt.
- Servér med cashewnøtter, friske urter og ein raus skvis med lime.

Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.