Vekemeny 3

Vekemeny 3 er på plass, kanskje finn du noko godt å servere denne januarveka?

Mandag

steikt skrei

Steikt skrei med omnsbakt søtpotetmos og hasselnøtter

Steikt skrei med omnsbakt søtpotetmos og hasselnøtter har alt ein fiskerett skal ha. Gode smakar og krønsj på toppen. Når søtpotetene får seg ei runde inn i omnen som dette… Fortsett å les »

Tysdag

fiskekaker med løk

Fiskekakesmørbrød med karamellisert løk

Etter å ha lagt ut bilete av fiskekaker med karamellisert løk, var det mange som ville vite korleis eg laga det. Her får du dermed både fiskekakene (med vårløk denne… Fortsett å les »

Onsdag

enkel middag kylling i pita med mynte-tzatziki

Kylling i pita med mynte-tzatziki

Kylling i pita med mynte-tzatziki er middag som er ferdig på under 20 minutt. Du varmar pitabrød, steiker kyllingbitar i panna og rører saman mynte-tzatziki. I tillegg treng du litt… Fortsett å les »

Torsdag

kikertgryte med chorizo

Chorizo og kikertgryte

Chorizo og kikertgryte har nydeleg smak av chorizopølse og ekstra røykt smak frå paprikakrydderet. Finn du ikkje røykt paprika på butikken din veit du kva du skal sjå etter neste… Fortsett å les »

Fredag

blomkål ostesaus

Gratinert blomkål

Gratinert blomkål er ein nydeleg måte å bruke rotgrønsaka som du finn over alt i butikkane no. Med ein kjapp heimelaga ostesaus funkar dette som eit eige måltid. Eller som… Fortsett å les »

Laurdag

Omnssteikt kylling med gul pesto og hasselbackpoteter

Omnssteikt kylling med gul pesto og hasselbackpoteter

Eg har fått skikkeleg sansen for mat laga i langpanne i steikeomnen. Det ser så lekkert ut, og så smakar det så nydeleg med omnsbakte grønsaker. Med litt knas på… Fortsett å les »

Søndag

curry med kikerter

Kikertcurry med grønnkål

Kikertcurry med grønnkål er kjapp middag som varmar godt. Spicy currypulver finn på asiabutikken, eller du kan bruke karripulveret du finn på vanleg daglegvare. Vel du det siste kan du… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Eltefritt havrebrød

Eltefrie brød er ei genial oppfinning! Det er så mange kveldar vi har vore på veg i seng og så kjem eg på at eg har gløymt å lage brød……. Fortsett å les »

Noko godt

lakriskuler uten sukker

Lakriskuler utan sukker

Lakriskuler utan sukker er søta med dadlar og smakar skikkeleg digg. Litt sunnare godteri kan vere kjekt avogtil, og då er desse små herlegheitene perfekte! Lakriskulene er raske å lage… Fortsett å les »

Vekas kake

marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær er verkeleg ei festkake! Og dette marsipanlokket er ikkje så vanskeleg å få til som du kanskje fryktar. Trikset er å kjevle marsipanen mykje større enn… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.