Vekemeny 44

Ny veke og ny meny er klar! Finn du ein rett eller to du vil lage?
Om du lagar noko frå bloggen blir eg alltid glad for å sjå det på Instagram. Tag @kvardagsmat, gjerne på stories, slik at eg får sjå det og kan reposte det!

Ha ei fin veke!

Mandag

falafel pita oppskrift

Falafel i pitabrød

Falafel høyrest so eksotisk og vanskeleg ut, og så er det eigentleg noko av det enklaste ein kan lage på kjøkkenet -og så godt! Du må rett nok ha eit… Fortsett å les »

Tysdag

lasagne med laks og spinat

Lasagne med laks og spinat

Lasagne med laks og spinat er utan tomatsaus som i den vanlege lasagnen, men har lasagneplater og krema saus. Fyll godt på med spinat og ikkje ver redd for å… Fortsett å les »

Onsdag

aisatisk betasuppe

Plukke-suppe

Plukke-suppe har blitt ei eiga greie her i Kuala Lumpur, og denne suppa må få heite det her på bloggen òg! Plukke-suppe (Young Tau Foo) er eit herleg konsept i… Fortsett å les »

Torsdag

blomkålvinger

Blomkålvingar

Blomkålvingar er ein av dei beste måtane å servere blomkål på. Utan tvil! Det er ikkje vanskeleg å lage heller, men blomkålen må få litt tid i omnen før det… Fortsett å les »

Fredag

glutenfri kvit pizza med spinat, rødløk og valnøtter

Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter

Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter er ein variant av den kvite pizzaen med creme fraiche som base i pizzasausen. Resultatet blir mild pizza med reine smakar, der toppingen… Fortsett å les »

Laurdag

langtidssteikt lammeskank med grønsaker

Langtidssteikt lammeskank med grønsaker

Langtidssteikt lammeskank med grønsaker er kjøt som smeltar på tunga. Lammeskank er vel verdt å kjøpe med seg heim når du finn det på butikken. Det gir verkeleg ein digg… Fortsett å les »

Søndag

verdens beste nøttestek

Nøttesteik med quinoa

Nøttesteik med quinoa er nydeleg servert saman med brun saus og tradisjonelt steik-tilhøyr. Her får du eit vegetarisk alternativ som har blitt meir og meir populært siste åra. Denne nøttesteika… Fortsett å les »

Vekas brødmat

kvardagsmat oppskrift grove rundstykker

Grove rundstykker

Grove rundstykker er alltid populært å få servert til frukost eller å få ha med i matpakken. Ekstra godt er det å kunne dekkje kjøkkenbordet med godt pålegg og servere… Fortsett å les »

Noko godt

bringebær gresk yoghurt

Gresk yoghurt med honning, nøtter og bær

Med norske bringebær i sesong er dette ein superenkel og smakfull dessert, eller eit eige lite måltid, som du raskt kan lage. Du kan bruke dei nøttene du vil, eller gjere… Fortsett å les »

Vekas kake

Prinsessekake

Prinsessekake

Trudde du at Prinsessekake var ei kake med ei prinsesse/barbie i midten og marsipankaka som skjørt rundt? Her får du den andre Prinsessekaka; kanelsnurrar med vaniljekrem i ei kakeform. Nydeleg!… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.