
Vekemeny 44
Ny veke og ny meny er klar! Finn du ein rett eller to du vil lage?
Om du lagar noko frå bloggen blir eg alltid glad for å sjå det på Instagram. Tag @kvardagsmat, gjerne på stories, slik at eg får sjå det og kan reposte det!
Ha ei fin veke!
Mandag
Falafel i pitabrød
Falafel høyrest so eksotisk og vanskeleg ut, og så er det eigentleg noko av det enklaste ein kan lage på kjøkkenet -og så godt! Du må rett nok ha eit… Fortsett å les »
Tysdag
Lasagne med laks og spinat
Lasagne med laks og spinat er utan tomatsaus som i den vanlege lasagnen, men har lasagneplater og krema saus. Fyll godt på med spinat og ikkje ver redd for å… Fortsett å les »
Onsdag
Plukke-suppe
Plukke-suppe har blitt ei eiga greie her i Kuala Lumpur, og denne suppa må få heite det her på bloggen òg! Plukke-suppe (Young Tau Foo) er eit herleg konsept i… Fortsett å les »
Torsdag
Blomkålvingar
Blomkålvingar er ein av dei beste måtane å servere blomkål på. Utan tvil! Det er ikkje vanskeleg å lage heller, men blomkålen må få litt tid i omnen før det… Fortsett å les »
Fredag
Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter
Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter er ein variant av den kvite pizzaen med creme fraiche som base i pizzasausen. Resultatet blir mild pizza med reine smakar, der toppingen… Fortsett å les »
Laurdag
Langtidssteikt lammeskank med grønsaker
Langtidssteikt lammeskank med grønsaker er kjøt som smeltar på tunga. Lammeskank er vel verdt å kjøpe med seg heim når du finn det på butikken. Det gir verkeleg ein digg… Fortsett å les »
Søndag
Nøttesteik med quinoa
Nøttesteik med quinoa er nydeleg servert saman med brun saus og tradisjonelt steik-tilhøyr. Her får du eit vegetarisk alternativ som har blitt meir og meir populært siste åra. Denne nøttesteika… Fortsett å les »
Vekas brødmat
Grove rundstykker
Grove rundstykker er alltid populært å få servert til frukost eller å få ha med i matpakken. Ekstra godt er det å kunne dekkje kjøkkenbordet med godt pålegg og servere… Fortsett å les »
Noko godt
Gresk yoghurt med honning, nøtter og bær
Med norske bringebær i sesong er dette ein superenkel og smakfull dessert, eller eit eige lite måltid, som du raskt kan lage. Du kan bruke dei nøttene du vil, eller gjere… Fortsett å les »
Vekas kake
Prinsessekake
Trudde du at Prinsessekake var ei kake med ei prinsesse/barbie i midten og marsipankaka som skjørt rundt? Her får du den andre Prinsessekaka; kanelsnurrar med vaniljekrem i ei kakeform. Nydeleg!… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.