Vekemeny 15
April er i gong og det nærmar seg min favorittmånad over alle. Jepp, du har gjetta rett. Kom mai du skjønne milde. Utemøblane kan begynne å få kome fram, grillen kan gjerast klar og kveldane blir lange. Grillmat på menyen gjer alle glade!
Men før den tid er det nokre veker til med matlaging innandørs. Og ein kan jo heldigvis trylle fram mykje godt då også.
Denne veka er det mandagens oppskrift som får vist seg fram i filmversjon. Sjekk ut steg for steg videoen her:
Mandag
Søtpotet- og linsegryte med spinat
Søtpotet- og linsegryte med spinat er nydeleg på smak og lett å trylle fram. Ingrediensane er slike som eg gjerne har tilgjengeleg i kjøkkenskapet. Og då kan denne gryta enkelt… Fortsett å les »
Tysdag
Steikt skrei med omnsbakt søtpotetmos og hasselnøtter
Steikt skrei med omnsbakt søtpotetmos og hasselnøtter har alt ein fiskerett skal ha. Gode smakar og krønsj på toppen. Når søtpotetene får seg ei runde inn i omnen som dette… Fortsett å les »
Onsdag
Spicy svinewok
Wok er verkeleg kvardagsmat. Raskt, enkelt og godt. Og så bøttevis med grønsaker innkludert! Det kan vel alle like? I denne versjonen har eg brukt svinefilet, som er skjært i… Fortsett å les »
Torsdag
Frittata
Frittata kan funke både som frukost, lunsj, middag eller kvelds og kan lagast av nesten kva det skulle vere. Du treng egg og kokte poteter, og difor er denne retten… Fortsett å les »
Fredag
Tex-mex form med bønner og ris
Dette er ei skikkeleg digg og enkel taco-form som er lett å like. Kosemat som kan etast med berre ein gaffel eller ei skei, gjerne oppattvarma tilbakelent i sofaen. Retten… Fortsett å les »
Laurdag
Hamburger med tomatsalsa og pommes frites
Heimelaga hamburger og pommes frites slår all gatekjøkken mat du har ete, og hamnar på lista over noko du kunne bestilt på ein god restaurant. Du kan gjere mykje klart… Fortsett å les »
Søndag
Braisert lammeskank med marokkansk curry
Braisert lammeskank høyres spanande og vanskeleg ut, men tyder berre at du skal brune kjøtet før du legg det i ei gryte med lokk og let det steike/koke vidare i… Fortsett å les »
Vekas brødmat
Baguette
Til to stk treng du: 500 g kveitemjøl 1 ts salt 1 ts sukker ½ pk tørrgjær 4 dl lunka vatn Slik gjer du: Rør saman alle ingrediensane, set på… Fortsett å les »
Noko godt
Avokadokrem med bær
Dette er min nye favoritt til frukost. Om du følgjer kvardagsmat på instagram, har du nok allereie sett fleire versjonar av denne, og fleire kjem det nok. Avokado og kokosmjølk… Fortsett å les »
Vekas kake
Mokkaiskake med sjokolade og marengs
Mokkaiskake med inspirasjon frå Vietnam sin nydelege iskaffe «Ca Phe Da» og Mat På Bordet si nydelege bringebæriskake. I begge to finn du nemleg søt kondensert mjølk som blir omtala som… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.