Søtpotet- og linsegryte med spinat

Søtpotet- og linsegryte med spinat er nydeleg på smak og lett å trylle fram. Ingrediensane er slike som eg gjerne har tilgjengeleg i kjøkkenskapet. Og då kan denne gryta enkelt mekkast saman. Fyll opp krydderskuffa di du og så kan du by inn til smakfull gryte full av godsaker.

søtpotet- og linsegryte med spinat

Det som tok litt tid å finne av kryddera under her er sennepsfrø. Sennepsfrø blir mykje brukt i det indiske kjøkken, og er ofte å finne i engelske oppskrifter. Det såg vi det året vi budde i Kuala Lumpur for der selde dei fleire fargar sennepsfrø på matbutikken, og i store pakningar. Det var tydeleg at dette var eit mykje brukt krydder.

Heldigvis finnast sennepsfrø på asiatiske butikkar, og så finn du det på større daglegvarebutikkar. Santa Maria sel dei i pose, så om butikken din fører det merket kan dei nok ta det inn om du spør. Eit lite tips der altså -men finn har du det ikkje så går det heilt fint å lage gryta utan;)

søtpotet- og linsegryte med spinat

Søtpotet- og linsegryte med spinat

søtpotet- og linsegryte med spinat
Sjekk ut den nye YouTubevideoen av oppskrifta her!

Oppskrift på Søtpotet- og linsegryte med spinat

4 porsjonar / Tid: 30 min

  • 1 ss olje
  • 1 løk
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts gule sennepsfrø
  • 2 fedd kvitløk
  • 1-2 søtpotet
  • 400 g hakka tomat på boks
  • 400 g kokosmjølk
  • 2 dl kraft (el. vatn + buljong)
  • 1 dl grøne linser
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts sukker
  • 100 g babyspinat
  • 2-3 klyper chiliflak
  1. Skrell løk og søtpotet og del i terningar. Finhakk kvitløk.

  2. Varm olje i ei gryte og ha i løken. Steik til løken blir blank.

  3. Ha i alle kryddera og la frese med i 1-2 minutt. Ha i kvitløk og la det steike med i 1-2 minutt.

  4. Tilset søtpotet, hakka tomat, kokosmjølk, kraft og linser.

  5. Kok opp og la småkoke i 30 minutt.

  6. Ha i eplecidereddik og sukker. Vend forsiktig inn spinaten.

  7. Server gryta med ris til og litt chiliflak på toppen.

[print-me target=".oppskrift"]

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Likar du det du ser på bloggen her? Bestill mi første kokebok her!