hamburger med kefirblåmuggdressing

Vekemeny 49

2. søndag i advent og tid for ei av dei siste normale vekene dette året, og dermed tid for å planleggje kva som skal stå på middagsbordet. Sidan det er… Fortsett å les »

brente mandlar

Brente mandlar

Brente mandlar høyrer førjulstida og julehøgtida til. Karamellmandlar kallar yngstesonen min dei, og det har han forsåvidt rett i, dette er røsta mandlar trekt med karamell utanpå. Krokan i heile… Fortsett å les »

spelt lang panne

Speltbrød i langpanne

Speltbrød i langpanne blei veldig godt motteke her i heimen, og det er jo tipp-topp når det er eit brød som er enkelt å lage! Ein heilt vanleg ettermiddag eltast… Fortsett å les »

kryddermarked goa

Vekemeny 48

Vekemeny 48 blir starten på desember og adventstida, og tida for ekstra lys, musikk og glede. Endeleg er november overstått tenkjer eg, den lengste og mørkaste måneden av året, og… Fortsett å les »

smultringer

Smultringar

Smultringar har rykte på seg for å vere vanskelege og farlege å lage, men det er eg slett ikkje enig i. Det er ikkje ei julekake som små born skal… Fortsett å les »

indisk alt-i-eitt kyllingcurry

Vekemeny 47

I det du les dette er eg i India på tur, og denne vekemenyen er lagt inn på førehand. Om du vil følgje med kan du legge meg til på… Fortsett å les »

rulle kake syltetøy

Reklame

Rullekake med bringebær

Rullekake med bringebær er kaka du skal lage om du treng ei kake på 1-2-3 og kjøleskapet manglar krem. Egg, mjøl, sukker og syltetøy er nesten alt som skal til,… Fortsett å les »

mors knekkebrød

Mors knekkebrød

Desse knekkebrøda er det mi mor som står bak, og nesten kvar veke i heile vår har ho komt på døra med ei boks nybakte knekkebrød til eldste døtra som… Fortsett å les »

Vekemeny 46

Hei veke 46, der var du ja! Halvvegs i november, og klar for å byrje å tenkje på julebaksten, julegåvene og logistikken fram mot jula. Snart i alle fall!  … Fortsett å les »