Vekemeny 18
Velkommen mai! Å kor vi har gleda oss til du skulle kome! Kvite fjelltoppar og plommetre fulle av blomster. Herleg! Har du leita fram grillen og fått fyrt opp? No er det endeleg tid for utandørs matlaging igjen!
Her får du denne vekas menyforslag
Mandag
Brokkolisalat med druer
Brokkolisalat med druer er knasande sprø og digg å setje på bordet på ein sommarfest. Med friske og søte druer blir dette ein versjon som har det beste frå brokkolisalat… Fortsett å les »
Tysdag
Laks med mangosalat
Laks og mango er ein vinnar i lag og smakar utruleg godt! Steik laksen medan du blandar saman salaten, og vips har du nydeleg middag klar. Her får du oppskrift… Fortsett å les »
Onsdag
Kylling i pita med mynte-tzatziki
Kylling i pita med mynte-tzatziki er middag som er ferdig på under 20 minutt. Du varmar pitabrød, steiker kyllingbitar i panna og rører saman mynte-tzatziki. I tillegg treng du litt… Fortsett å les »
Torsdag
Risotto med kjøttdeig og tomat
Krema risotto er så godt, og så enkelt å like. Denne versjonen minner meg om det som heitte «Meksikansk gryte» frå min ungdom som var superpopulær å servere i større… Fortsett å les »
Fredag
Krema blomkål- og potetgrateng
Krema blomkål- og potetgrateng er fint å servere som ein lett liten rett i seg sjølv, eller som digg tilhøyr når du diskar opp med fisk eller kjøtrettar. Retten er… Fortsett å les »
Laurdag
Quinoasalat med smak av Marokko
Quinoasalat med smak av Marokko Denne salaten er fin å servere på eit tapasbord, som ein rett åleine eller som veldig godt tilbehør til feks kylling. Med spanande smakar… Fortsett å les »
Søndag
Baconsurra kylling med krema pasta
Baconsurra kylling med krema pasta er ein av desse deilige kvardagsmiddagane som er raske å lage og lette å like. Her er det berre å steike kyllingen, eller grille… Fortsett å les »
Vekas brødmat
Baguette
Til to stk treng du: 500 g kveitemjøl 1 ts salt 1 ts sukker ½ pk tørrgjær 4 dl lunka vatn Slik gjer du: Rør saman alle ingrediensane, set på… Fortsett å les »
Noko godt
Baconsurra dadlar
Dette er ein av mine favorittar når det kjem til snack og tapas. Salt og søtt i ei herleg blande og passe store porsjonsbitar. Desse godbitane forsvinn alltid først frå… Fortsett å les »
Vekas kake
Marsipankake med friske bær
Marsipankake med friske bær er verkeleg ei festkake! Og dette marsipanlokket er ikkje så vanskeleg å få til som du kanskje fryktar. Trikset er å kjevle marsipanen mykje større enn… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.