![meksikansk risotto](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2015/11/20151002-dsc_0014-e1453655966601-1000x620.jpg)
Risotto med kjøttdeig og tomat
Krema risotto er så godt, og så enkelt å like. Denne versjonen minner meg om det som heitte «Meksikansk gryte» frå min ungdom som var superpopulær å servere i større samankomstar. Då serverte ein gjerne med salat og ris til, og det funkar fint til denne versjonen også. Enkel, ujålete mat som er laga på 20 minutt.
Til omlag 4 personar treng du:
- 250 g risottoris
- ca 5 dl varm kraft (vatn + buljong)
- 1 løk
- 2 fedd kvitløk
- 1/2 raud chili
- 1,5 dl kvitvin
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss tomatpuré
- 2 nevar parmesan
- 2 ss smør
- 1 ts spisskummen
- salt og peppar
- litt nøytral olje til steiking
Server gjerne kokt ris eller steikte grønsaker til.
Slik gjer du:
- Ha 1 ss olje i ei kasserolle og brun kjøttdeiga.
- Hakk løk, kvitløk og chili.
- Ha kjøttdeiga over på ein tallerken og sett til side.
- Ha ny olje i gryta og fres løk, kvitløk og chili til løken er blank.
- Ha i risottorisen og la den frese med til den også er blank.
- Rør inn tomatpuré og spisskummen.
- Hell over kvitvin og la koke inn til nesten all væska er vekke.
- Spe med ca 1 dl av krafta i gongen, rør ofte og la krafta koke nesten heilt inn før du har i ny. Fortsett slik til all krafta er spedd i, dette tek ca 15 min.
- Vend inn kjøttdeiga, bland godt.
- Ha i 1-2 ss smør og reven parmesan over risottoen, men utan å røre. Legg på lokk og la stå i 3-5 min. Vend så inn smøret og osten, krydre raust med salt og peppar, og servér med det samme.
![kjøttdeig og tomat risotto](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2015/11/20151002-dsc_0019-1024x680.jpg)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.