Vekemeny 17

Hei sveisan! Har du det bra i den «nye» kvardagen? Eg håper det står bra til etter forholda og at du er klar for ny matinspo denne veka. Her får du denne vekas menyforsag utan vidare om og men.

Ha ei fin vår-veke!

Mandag

Vegetargrateng med linser og spinat

Vegetargrateng med linser og spinat får heile huset til å lukte nydleg. Kvitløk, løk og muskat i ein nydeleg tomatsaus som blir gratinert i omnen til det boblar og er… Fortsett å les »

Tysdag

Baconsurra kylling med krema pasta

Baconsurra kylling med krema pasta

  Baconsurra kylling med krema pasta er ein av desse deilige kvardagsmiddagane som er raske å lage og lette å like. Her er det berre å steike kyllingen, eller grille… Fortsett å les »

Onsdag

fiskekaker med løk

Fiskekakesmørbrød med karamellisert løk

Etter å ha lagt ut bilete av fiskekaker med karamellisert løk, var det mange som ville vite korleis eg laga det. Her får du dermed både fiskekakene (med vårløk denne… Fortsett å les »

Torsdag

Pestosalat med ramsløkpesto

Pastasalat med ramsløkpesto

Pastasalat med ramsløkpesto er perfekt mat å lage når ramsløksesongen er her, og kjøleskapet har eit glas ramsløkpesto ståande. Har du ikkje det tilgjengeleg så kan du sjølvsagt bruke vanleg… Fortsett å les »

Fredag

pølse og makaronigrateng

Pølse- og makaronigrateng

Pølsegrateng er ein vinnar på middagsbordet både for små og store. Gratengen kan lagast heilt enkel, eller du kan jazze den opp med spicy pølser, smakfull ost og krydder. Her… Fortsett å les »

Laurdag

verdens beste finnbiff

Viltgryte med reinskav

Viltgryte med reinskav er haustgryte delux! Gode smakar kokt saman og servert rykande varmt med søtt syltetøy til og gjerne ei raus skei potetmos. All den kantarellen vi plukka tidlegare… Fortsett å les »

Søndag

tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling fekk eg servert hjå ei venninne tidlegare i år, og oppskrifta måtte sjølvsagt vere med heim for å dele vidare. Det som gjorde utslaget var at ho… Fortsett å les »

Vekas brødmat

kvardagsmat oppskrift grove rundstykker

Grove rundstykker

Grove rundstykker er alltid populært å få servert til frukost eller å få ha med i matpakken. Ekstra godt er det å kunne dekkje kjøkkenbordet med godt pålegg og servere… Fortsett å les »

Noko godt

bringebær panna cotta

Panna Cotta med bringebærsaus

Panna Cotta med bringebærsaus er super dessert å servere når du skal ha gjestar, og funkar kjempebra om du skal lage dessert til mange. For ikkje mange vekene sidan var… Fortsett å les »

Vekas kake

råkake med bringebær

Raw-kake med bringebær

Raw-kake med bringebær er mi første raw-kake! Den blei kjempegod – den andre gongen eg laga den.. Sidan det ikkje er sukker i kaka er det alfa og omega at… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.