Vekemeny 40

Siste vekemenyen i september, heilt på tampen av månaden. Skal du ut i haustferie så ønsker eg deg ei fin veke! Kanskje finn du ekstra tid til å teste noko nytt på kjøkkenet?

Her får du vekas inspo!

Mandag

tex-mex

Tex-mex form med bønner og ris

Dette er ei skikkeleg digg og enkel taco-form som er lett å like. Kosemat som kan etast med berre ein gaffel eller ei skei, gjerne oppattvarma tilbakelent i sofaen. Retten… Fortsett å les »

Tysdag

gratinert romanesco

Gratinert romanesco

Har du sett finare grønsak?! Eg er i allefall bergtatt, og min tidlegare utropte favorittgrønsak artisjokk har fått hard konkurranse… Romanesco er ei kryssing av brokkoli og blomkål, og har… Fortsett å les »

Onsdag

peanøttsaus

Risnudlar med peanøttsaus

Risnudlar med peanøttsaus er raskt å lage og smakar skikkeleg digg. Asiatiske smakar i ei herleg blanding, med litt futt i! Perfekt kosemat, og eit fint alternativ om du vil ete… Fortsett å les »

Torsdag

vegetarisk sheperd's pie

Vegetarisk Sheperd’s pie

Vegetarisk Sheperd’s pie er digg gratinert form som gjerne kan nytast to dagar på rad. Perfekt mat å lage mykje av og servere til gjestar. Eller bruke som middag to… Fortsett å les »

Fredag

taco med kikerter

Taco med kikerter

Taco med kikerter er ein herleg vegetarisk versjon av den populære fredagsmiddagen. Kikerter som er steikte i omnen i staden for kjøttdeig smakar knasande godt. Vend dei inn med tacokrydder… Fortsett å les »

Laurdag

quinoasalat

Quinoasalat med smak av Marokko

  Quinoasalat med smak av Marokko Denne salaten er fin å servere på eit tapasbord, som ein rett åleine eller som veldig godt tilbehør til feks kylling. Med spanande smakar… Fortsett å les »

Søndag

lindrande linsesuppe

Varmande linsesuppe med gulrot og ingefær

Linsesuppe med gulrot og ingefær er varmande og lindrande på ein kald haustdag. Med krydder som også har andre funksjonar funkar denne perfekt om du kjenner på litt sår hals… Fortsett å les »

Vekas brødmat

frukostrundstykker

Eltefrie frukost­rundstykker

Nydelege rundstykker som er sprø på utsida og mjuke på innsida. Utan frø eller store korn, akkurat slik mine kids vil ha dei. Deiga rører eg saman på to minutt… Fortsett å les »

Noko godt

Glutenfri nøttegranola

Glutenfri nøttegranola har fått meg på granola-kjøret igjen, etter ei lang omelett-pause… Eg kom over ei oppskrift med crunchy granola, og kunne ikkje få laga den raskt nok! Eg har… Fortsett å les »

Vekas kake

Kokoskake med pistasjenøtter

Kokoskake med pistasjenøtter er både nydeleg på smak og enkel å lage. Kaka inneheld både kokosblomstsukker som er mykje meir næringsrikt enn vanleg sukker, og kokosolje som er noko av… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.