Vekemeny 27

Hei søndag og hei siste vekemeny for nokre veker! No tek eg sommarferie frå bloggen og loggar av for oppladding. Lag noko godt til dei rundt deg og nyt sommarvarmen i månaden som kjem, så høyrer du frå meg igjen i august.

God sommar! Sommarsmil frå meg:)

Mandag

bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter er kosemat som lagar seg sjølv. Bakt søtpotet smakar søtt, mjukt og godt. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg… Fortsett å les »

Tysdag

blomkål ostesaus

Gratinert blomkål

Gratinert blomkål er ein nydeleg måte å bruke rotgrønsaka som du finn over alt i butikkane no. Med ein kjapp heimelaga ostesaus funkar dette som eit eige måltid. Eller som… Fortsett å les »

Onsdag

gyllen blomkålsuppe

Gyllen blomkålsuppe

Gyllen blomkålsuppe er perfekt vintermat. Det lille ekstra ein treng når ein kjenner seg litt tufs, eller kjenner at ein bryggar på noko. Med gurkemeie som er betennelsesdempande og god… Fortsett å les »

Torsdag

halloumi i pitabrød

Halloumipita

Halloumipita er ein fin vegetarrett som er rask å snekre saman og smakar godt. Halloumi har ikkje vore så lett å få tak i her i distriktet, men no finn… Fortsett å les »

Fredag

Fylt kyllingbryst med feta og soltørka tomat

Fylt kyllingbryst med feta og soltørka tomat

Kylling, feta og soltørka tomat høyrer godt i lag. I denne oppskrifta er kyllingbrystet fyllt med desse deilige smakane og grilla. Det blir saftig, godt og nydeleg salt smak av… Fortsett å les »

Laurdag

Blåskjel i currysaus

Blåskjel i currysaus

Blåskjel i currysaus fall veldig i smak her i heimen, nydeleg med blåskjel servert på ein ny måte! Det heile tek ikkje meir enn ein halvtime å få ferdig, så… Fortsett å les »

Søndag

kamskjell med avokado og granateple

Kamskjell med avokado og granateple

Kamskjell med avokado og granateple er ein perfekt liten rett til to som er laga på få minutt. Gode smakar og fine fargar gjer dette til ei fryd for gane… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Halvgrove rundstykker med gulrot

Halvgrove rundstykker med gulrot 24 stk 3 dl vatn 1/2 pk tørrgjær 1 dl appelsinjuice 2 revne gulrøtter 1/2 dl rapsolje 1 ts salt 2 dl solsikkekjerner 3 dl grov… Fortsett å les »

Noko godt

granolabar med tranebær

Granolabar

Granolabar er enkelt å lage heime og er perfekt å ha med i veska eller i sekken når du treng eit lite påfyll på vegen. Denne er søta med peanøttsmør,… Fortsett å les »

Vekas kake

gulrotkake

Gulrotkake utan mjøl

Gulrotkake er saftig og god kake, som slett ikkje treng innehalde mjøl for å smake godt. Dette er ein versjon med mandlar i staden for mjøl, slik at kaka blir… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.