![halloumi i pitabrød](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2016/03/20160214-DSC_0017-1000x620.jpg)
Halloumipita
![halloumi i pitabrød](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2016/03/20160214-DSC_0017-1024x680.jpg)
Halloumipita er ein fin vegetarrett som er rask å snekre saman og smakar godt. Halloumi har ikkje vore så lett å få tak i her i distriktet, men no finn eg den i allefall på Rema, og håper at den fort sprer seg til andre butikkar.
Halloumi er ost som tradisjonelt blei laga av fåremelk og stammar frå Kypros. Osten er perfekt å grille, men må ikkje bli liggande for lenge då blir den seig og gummiaktig. Her gjeld det å ha alt anna klar, og så grille nokre minutt på kvar side og servere med det samme.
![halloumipita](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2016/03/20160214-DSC_0032-1024x680.jpg)
Har du grillpanne som meg kan du bruke det, eller du kan grille på vanleg grill eller steike i vanleg steikepanne. Sprø overflate og varm ost i midten er målet.
Denne gongen serverte vi med avokadomos eller guacamole om du vil. Friskt og godt.
![halloumi](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2016/03/20160214-DSC_0011-1024x680.jpg)
Halloumipita til 2 personar:
- 250 g halloumi
- 2 pitabrød
- 4-5 grøne salatblad
- 1-2 avokado
- 5-6 perletomatar/cherrytomatar
- 1/2 raud paprika
- 1/2 raudløk
- 1 lime
- salt og pepper
- 1/4 ts spisskummen
![hvordan grille halloumi](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2016/03/20160214-DSC_0002-1024x680.jpg)
Slik gjer du:
- Varm pitabrød i steikeomnen.
- Del halvparten av rødløken i skiver og halvparten i små bitar.
- Del paprikaen i skiver.
- Mos avokado, perletomat og rødløk saman.
- Skvis over saft frå lime, bland inn spisskummen og krydre godt med salt og pepper.
- Del halloumien i to like skiver og grill på middels-høg varme, 2-3 min på kvar side.
- Legg opp pitabrød med salat, avokadomos, paprikaskiver, rødløkskiver og avslutt med halloumi. Håper det fell i smak!
![halloumi pita](https://kvardagsmat.no/wp-content/uploads/2016/03/20160214-DSC_0006-1024x667.jpg)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.