Vekemeny 24

Ny søndag og ny vekemeny er på plass. Er veka di fullstappa med avslutningar? Eller har du tid til å nyte litt ekstra tid på kjøkkenet? Uansett plan får du her forslaga til kva du kan sette på bordet. Ha ei fin veke!

Mandag

Potetsalat med vinaigrette

Potetsalat med vinaigrette

Potetsalat med vinaigrette er frisk og godt tilbehør til sommarens grillmat. Kokar du potetene på førehand er det kjapt gjort å lage salaten, det er berre å hakke opp og… Fortsett å les »

Tysdag

vekemeny 14

Lasagne med grønsaker

Denne lasagnen har både tomatsaus og ostesaus, og eg kan nesten garantere at dei du serverar den til ikkje vil leggje merke til at den manglar kjøt i seg. Ein… Fortsett å les »

Onsdag

taco med kikerter

Taco med kikerter

Taco med kikerter er ein herleg vegetarisk versjon av den populære fredagsmiddagen. Kikerter som er steikte i omnen i staden for kjøttdeig smakar knasande godt. Vend dei inn med tacokrydder… Fortsett å les »

Torsdag

krema blomkål

Krema blomkål- og potetgrateng

Krema blomkål- og potetgrateng er fint å servere som ein lett liten rett i seg sjølv, eller som digg tilhøyr når du diskar opp med fisk eller kjøtrettar. Retten er… Fortsett å les »

Fredag

ugresspizza

Jukse-pizza med marikåpe og pinjekjerner

Tortillapizza er ein av mine favorittar å ty til når eg ikkje har lyst til å bruke tid på kjøkkenet,  men likevel har lyst på noko godt. Denne versjonen blei… Fortsett å les »

Laurdag

falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing er nydeleg vegetarmat som har krønsj på utsida og mjuk og smakfull innside. For å få best resultat krevst det at du startar minst 12 timar i… Fortsett å les »

Søndag

fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er krema og godt tilbehøyr til kjøt, fugl og fisk. Faktisk funkar det bra som ein rett i seg sjølv også, eller med grilla grønsaker til. Lag gjerne… Fortsett å les »

Vekas brødmat

”Polarbrød” med havre og fullkorn

«Polarbrød» med havre og fullkorn er ein heimelaga variant av det populære flate brødet du finn i butikken. Heimelaga er jo best, utan tvil. Og når dei to brødrene får… Fortsett å les »

Noko godt

sunn ispinne

Smoothie ispinne

Smoothie ispinne er resultat etter mi begeistring for smoothie-bowl som du finn mange ulike versjonar av her på bloggen. Med restar frå ein slik deilig frukost ein dag og tomme… Fortsett å les »

Vekas kake

jordbær kake

Pavlovarull

Likar du Pavlova likar du garantert Pavlovarull. Det er praktisk talt samme kaka, berre at den er rulla saman og servert som ei rullekake i staden. Den tradisjonelle Pavlova-kaka må… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.