Vekemeny 47
Håper alt står bra til og at du er klar for litt ny inspo til den komande veka. Her får du forslaga til kva du kan sette på bordet. Ha ei god veke!
PS. Hugs at alle juleoppskriftene finn du samla her under kategorien jul.
Mandag
Makaroni og kinakålsalat
Makaroni og kinakålsalat er knasande sprø og perfekt tilbehør til grillmat. Med god smak frå eple, stangselleri og rosiner i tillegg til knasande kål er dette lett å like. Dressingen… Fortsett å les »
Tysdag
Yakisoba wok
Yakisoba wok er japansk stir fry som tradisjonelt blir laga med nudlar, svin, grønsaker og saus. Det finnast uttalege versjonar og oppskrifter på denne retten, ofte servert som gatemat i… Fortsett å les »
Onsdag
Bakt aubergine i tomatsaus
I dag byr eg på deilig ovnsbakt aubergine lagvis i god spicytomatsaus, toppa med parmesanost. Ein variant av den populære italienske Melanzane alla parmigiana som anbefalast på det varmaste. Bakt… Fortsett å les »
Torsdag
Eggepanne med rosettkål
Rosettkål er perfekt å ha i ei panne med andre godsaker, sidan den ikkje treng lang tid før den er ferdig. Her får du oppskrift på ein digg helgefrukost eller… Fortsett å les »
Fredag
Vegetarlasagne med omnsbakte rotgrønsaker og fetaost
Denne vegetarlasagnen har eg hatt i bakhovudet lenge, og den passar perfekt å lage no når det er så mykje gode rotgrønsaker i sesong! Omnsbakte rotgrønsaker er så søtt og… Fortsett å les »
Laurdag
Kvit pizza med beter
Mia bak bloggen Green Bonanza har kjørt i gong utfordring for alle oss matbloggarar, og dette må ein sjølvsagt delta på! Denne gongen er det beter som står i fokus,… Fortsett å les »
Søndag
Lammesteik i surmelk
Denne lammesteika hadde vi til middag sist helg, med stor suksess. Eg tok meg ein tur på biblioteket og blada i mange fine og rare kokebøker og kom over lammesteik… Fortsett å les »
Vekas brødmat
Enkle eltefri rundstykke
Enkle eltefri rundstykke er kanskje den brødmaten vi har laga mest av i heimen. At det krev berre to minutt og gir null søl på benken gjer at terskelen er… Fortsett å les »
Noko godt
Biscotti med tranebær
Biscotti med tranebær er tørre kaker med italiensk opphav. Steikt som ei lang, flat pølse og så delt i skiver. Tørre, sprø og perfekte å dyppe i ein god kopp… Fortsett å les »
Vekas kake
Smultringar
Smultringar har rykte på seg for å vere vanskelege og farlege å lage, men det er eg slett ikkje enig i. Det er ikkje ei julekake som små born skal… Fortsett å les »
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.