Vekemeny 49

Andre søndag i advent, og desemberlys ute. Kaldt, klart og stjerneskin. Kan det bli finare? Håper du lagar deg fine dagar. Her får du forslag til kva du kan lage i veka som kjem.

Julegåvetips 2022

Julegåvetipsa som eg delte førre søndag var populære, så eg har oppdatert lista til å inkludere meir enn berre det som er på kjøkkenet. Håper den kan vere til inspirasjon for deg om du lurer på kva du skal ønske deg eller kva du skal gi til nokon du er gla i.

Ha ei fin advents-veke!

Mandag

asiatisk kylling

Kylling i spicy appelsinsaus

Kylling i spicy appelsinsaus er deilig spicy, søt og syrleg. Du kan variere kor sterk du vil ha sausen avhengig av kor mykje sriracha eller samabal oelek du har i,… Fortsett å les »

Tysdag

tomatsuppe

Tomatsuppe med ekstra vitamin

Visste du at paprika inneheld fire gongar så mykje c-vitamin som appelsin? Vi brukar mykje paprika her i heimen, både i supper, sausar, gratengar og smoothie. I denne suppa har… Fortsett å les »

Onsdag

Grøn falafel med salat og avokadohummus

Grøn falafel er nydeleg vegetarmat som har krønsj på utsida og mjuk og irrgrøn innside. Det er spinat som gir den flotte fargen, utan å overdøve den gode falafelsmaken. Perfekt… Fortsett å les »

Torsdag

makaronisalat

Makaronisalat

Makaronisalat er fin å servere som den er eller som tilbehør til grillmat eller på eit koldtbord saman med andre rettar. Salaten er mild og god på smak og høver… Fortsett å les »

Fredag

loaded veggie nachos

Loaded Veggie Nachos

Knasande nachos med flust av gode smakar på toppen er det vel ingen som seier nei takk til? Denne retten er kjapp å snekre saman og populær å setje på… Fortsett å les »

Laurdag

glutenfri kvit pizza med spinat, rødløk og valnøtter

Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter

Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter er ein variant av den kvite pizzaen med creme fraiche som base i pizzasausen. Resultatet blir mild pizza med reine smakar, der toppingen… Fortsett å les »

Søndag

Haustgryte med vilt og sopp

Haustgryte med vilt og sopp

Haustgryte med vilt og sopp er søndagsmiddagen som regjerer her denne tida på året. Jordleg kryddersmak frå timian blanda med sopp frå skogen og viltkjøt frå frysaren. Her blir det… Fortsett å les »

Vekas brødmat

julebrød

Julebrød

Deilige julebrød med god smak av kardemomme og fylt med rosiner. Det luktar nydeleg i huset, og dei er skikkeleg populære blant små og store. Servert varme med brun eller… Fortsett å les »

Noko godt

biscotti med tranebær

Biscotti med tranebær

Biscotti med tranebær er tørre kaker med italiensk opphav. Steikt som ei lang, flat pølse og så delt i skiver. Tørre, sprø og perfekte å dyppe i ein god kopp… Fortsett å les »

Vekas kake

kokosflakmakronar

Kokosflak­makronar

Kokosflakmakronar er laga med kokosflak, som er som kokoschips å rekne. Det er tynne kokosflak som er digg å strø over frukostblandinga, smoothie-bowlen eller servere som eigen snack. Men så… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.