Tomatsuppe med ekstra vitamin

tomatsuppe Visste du at paprika inneheld fire gongar så mykje c-vitamin som appelsin? Vi brukar mykje paprika her i heimen, både i supper, sausar, gratengar og smoothie.

I denne suppa har eg skjult paprika og gulrot, utan at nokon merka det! I dette tilfellet gjeld ”det du ikkje veit har du ikkje vondt av”, og så håpar vi at alle held seg friske med litt ekstra vitamin innabords.

tomatsuppe oppskrift

Til ca 4 porsjonar treng du:

  • 1 løk
  • 2-3 fedd kvitløk
  • 1 raud paprika
  • 2 gulrot
  • 1 ss olje (oliven/raps/solsikke/kokos)
  • 1 liter vatn
  • 2 grønsaksbuljongar
  • 2 boksar hakka tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 dl fullkornmakaroni
  • 1 ts timian
  • salt og peppar

Tilbehør:

  • Snøfrisk
  • friske urter
  • godt brød

Dei fleste ingrediensane ovanfor finnast i økologisk variant, så unngår du sprøytemiddelrestar og får i deg grønsakene sitt eige immunforsvar i same slengen!


tomatsuppe med ekstra vitamin

Slik gjer du:

  1. Skjær løk, kvitløk, paprika og gulrot i bitar.
  2. Fres grønsakene i oljen til løken har blitt blank.
  3. Smuldre grønsakbuljongen over grønsakene og fyll på med vatnet. Kok opp.
  4. Tilset hakka tomat, tomatpuré og timian. La småkoke i ti min, til grønsakene er møre.
  5. Kjør glatt med ein stavmiksar. Ha i makaroni og la småkoke i 7 min til dei er ferdige.
  6. Krydre med salt og peppar.
  7. Server suppe med ein raus klatt snøfrisk, friske urter og godt brød.
tomatsuppe oppskrift hjemmelaget

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.