Vekemeny 45

Her får du vekemeny 45, håper du finn inspirasjon til kva du kan lage og setje på middagsbordet i veka som kjem. Ha ei fin veke!

Mandag

Kyllingwok med chili og cashewnøtter

Denne retten er i likheit med black pepper beef ein sikker vinnar å bestille på restaurant eller i dei mange food court’ane her i Asia. Den finnast i utallige variantar… Fortsett å les »

Tysdag

sobanudlar med steikt brokkoli og chili

Sobanudlar med steikt brokkoli og chili

Sobanudlar med steikt brokkoli og chili er ein favoritt, både fordi det smakar godt og fordi det er kjapt å lage. Ingrediensane har vi stort sett alltid i hus, så… Fortsett å les »

Onsdag

chiligryte med chorizo og sjokolade

Chiligryte med chorizo og sjokolade

Chiligryte med chorizo og sjokolade har vore ei etterspurt oppskrift etter at eg delte ein smakebit frå prosessen på Instastory. Det at to ruter sjokolade smelta i gryteretten gjorde mange… Fortsett å les »

Torsdag

lasagne

Lasagne

Lasagne er populært både hjå små og store, og er genialt å servere når du skal ha gjestar til middag. Vi lagar alltid dobbel porsjon, og inviterar enten på middag… Fortsett å les »

Fredag

Sashimi med teriyakisaus

Sashimi med teriyakisaus

Sashimi med teriyakisaus er ein av dei kjappaste rettane du kan lage. Viss du har ei flaske teriyakisaus i kjøleskapet då. Det lagar du på under ti minutt viss ikkje,… Fortsett å les »

Laurdag

fiskesuppe med hvitvin

Fiskesuppe med kvitvin

Fiskesuppe med kvitvin er enkel å lage og smakar mildt og godt slik ei fiskesuppe skal gjere. Det som tek mest tid er å koke inn kvitvinen, så gå i… Fortsett å les »

Søndag

verdens beste hjortegryte

Hjortegryte med gratinert potetmos

Hjortegryte med gratinert potetmos er ein vinnar å setje på bordet når det er gjestar i heimen. Med ein jeger i hus er dette kortreist mat som mettar mange. Det… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Eltefri fullkorn­rundstykker med valnøtter

Eltefri fullkornrundstykker med valnøtter er litt grovare enn dei andre versjonane her på bloggen med fullkornkveitemjøl i seg, men deilig saftige på grunn av valnøttene i deiga. Valnøttene gir også… Fortsett å les »

Noko godt

fløtekarameller

Karameller

Nyyydelege karameller som smeltar på tunga. Desse har fått bein å gå på og det må nok kokast opp både ein og to batchar til før jul. Knallenkle å lage… Fortsett å les »

Vekas kake

vegansk søtpotet-brownie

Vegansk søtpotet-brownie

Vegansk søtpotet-brownie blei til etter at vi hadde laga søtpotetsjokoladekake. Og så fekk vi (les: eg) lyst på det ein ettermiddag, men vi mangla egg i hus. Då er det… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.