Vekemeny 30

For ein velkomst tilbake i matbloggosfæren! Takk for alle DM’s og kjekke helsingar, utruleg kjekt å ta matbloggen i bruk igjen med så kjekke følgjarar!

Her kjem forslaget til ny meny for den komande (ferie)veka. Håper du finn noko som fristar! Ønskjer deg ei fin veke!

Mandag

falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing

Falafel med tahinidressing er nydeleg vegetarmat som har krønsj på utsida og mjuk og smakfull innside. For å få best resultat krevst det at du startar minst 12 timar i… Fortsett å les »

Tysdag

curry kylling

Garam masala kylling

Garam masala er ei form for curry, der garam er hindi for varm og masala tyder blanding. Ei varm blanding i munnen når du et. Bortsett frå det kan ei… Fortsett å les »

Onsdag

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær

Brokkolisalat med tahinidressing og tranebær er ein ny vri på den populære brokkolisalaten. Denne gongen er salaten laga heilt utan majones og rømme, og kan kanskje reknast som litt sunnare…. Fortsett å les »

Torsdag

krema kylling med spaghetti

Krema kylling og spagetti

Krema kylling og spagetti med både bacon og ruccola i seg er gode smakar som gir ein digg rett. Enkelt, raskt og skikkeleg kosemat som gjerne kan serverast ein kveld… Fortsett å les »

Fredag

Tex-mex burrito med quinoa

Tex-mex burrito med quinoa Burrito er perfekt mat å lage med restar du har liggande, som eg har gjort her med tacorestane våre. I tillegg har eg brukt quinoa som… Fortsett å les »

Laurdag

Kvit pizza med spekeskinke og parmesan

Kvit pizza med spekeskinke og parmesan er nydeleg godt og ei fin løysing når du ikkje har pizzasaus let tilgjengeleg. Nokre skeier creme fraiche gjer underverker og saman med salt… Fortsett å les »

Søndag

grilla makrell med agurksalat

Grilla makrell med agurksalat

Vi har brukt mykje tid ute i båt i vår, med fisketroda klar. Resultatet har blitt fiskekaker, øving på filetering (treng framleis ganske mykje øving der gitt) og introduksjon for… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Eltefri focaccia med soltørka tomat

Ein av dei finfine tinga med å blogge er alle oppskriftene kjente og ukjente deler med meg. Det er stas og held verkeleg liv i matgleda! Denne oppskrifta fekk eg… Fortsett å les »

Noko godt

snickerskuler

Snickerskuler

Snickerskuler er ei konfektbombe av ei anna verd. Nydelege altså, men det er nok med ein per person. Eller det var i allefall min konklusjon før eg tok med restane… Fortsett å les »

Vekas kake

Krokan-is

Vaniljeis: 4 dl h-mjølk 4 dl kremfløyte 6 eggeplommar 300 g sukker 1 vaniljestang Krokan: 1,5 dl sukker 1 ss smør 1 dl mandlar Splitt vaniljestanga og ha den i… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.