Vekemeny 47

Håper alt står bra til og at du er klar for litt ny inspo til den komande veka. Her får du forslaga til kva du kan sette på bordet. Ha ei god veke!

PS. Hugs at alle juleoppskriftene finn du samla her under kategorien jul.

Mandag

makaroni og kinakålsalat

Makaroni og kinakålsalat

Makaroni og kinakålsalat er knasande sprø og perfekt tilbehør til grillmat. Med god smak frå eple, stangselleri og rosiner i tillegg til knasande kål er dette lett å like. Dressingen… Fortsett å les »

Tysdag

yakisoba wok

Yakisoba wok

Yakisoba wok er japansk stir fry som tradisjonelt blir laga med nudlar, svin, grønsaker og saus. Det finnast uttalege versjonar og oppskrifter på denne retten, ofte servert som gatemat i… Fortsett å les »

Onsdag

melanzane alla parmigiana

Bakt aubergine i tomatsaus

I dag byr eg på deilig ovnsbakt aubergine lagvis i god spicytomatsaus, toppa med parmesanost. Ein variant av den populære italienske Melanzane alla parmigiana som anbefalast på det varmaste. Bakt… Fortsett å les »

Torsdag

rosettkål eggepanne

Eggepanne med rosettkål

Rosettkål er perfekt å ha i ei panne med andre godsaker, sidan den ikkje treng lang tid før den er ferdig. Her får du oppskrift på ein digg helgefrukost eller… Fortsett å les »

Fredag

lasagne med fetaost

Vegetarlasagne med omnsbakte rotgrønsaker og fetaost

Denne vegetarlasagnen har eg hatt i bakhovudet lenge, og den passar perfekt å lage no når det er så mykje gode rotgrønsaker i sesong! Omnsbakte rotgrønsaker er så søtt og… Fortsett å les »

Laurdag

rødbetpizza

Kvit pizza med beter

Mia bak bloggen Green Bonanza har kjørt i gong utfordring for alle oss matbloggarar, og dette må ein sjølvsagt delta på! Denne gongen er det beter som står i fokus,… Fortsett å les »

Søndag

lammestek

Lammesteik i surmelk

Denne lammesteika hadde vi til middag sist helg, med stor suksess. Eg tok meg ein tur på biblioteket og blada i mange fine og rare kokebøker og kom over lammesteik… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Enkle eltefri rundstykke

Enkle eltefri rundstykke er kanskje den brødmaten vi har laga mest av i heimen. At det krev berre to minutt og gir null søl på benken gjer at terskelen er… Fortsett å les »

Noko godt

biscotti med tranebær

Biscotti med tranebær

Biscotti med tranebær er tørre kaker med italiensk opphav. Steikt som ei lang, flat pølse og så delt i skiver. Tørre, sprø og perfekte å dyppe i ein god kopp… Fortsett å les »

Vekas kake

smultringer

Smultringar

Smultringar har rykte på seg for å vere vanskelege og farlege å lage, men det er eg slett ikkje enig i. Det er ikkje ei julekake som små born skal… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.