Vekemeny 43

Her finn du forslaget til kva du kan lage på kjøkkenet i den komande veka. Håper du finn noko som fristar. Og om du lagar noko frå bloggen blir eg alltid glad for å sjå det på Instagram. Tag @kvardagsmat, gjerne på stories, slik at eg får sjå det!

Ha ei fin veke!

Mandag

halloumi i pitabrød

Halloumipita

Halloumipita er ein fin vegetarrett som er rask å snekre saman og smakar godt. Halloumi har ikkje vore så lett å få tak i her i distriktet, men no finn… Fortsett å les »

Tysdag

laks med kefirdressing

Laks med kefirdressing

Laks med kefirdressing i samarbeid med Kefir /annonse/ Laks med kefirdressing er ein perfekt kvardagsmiddag som ikkje tek lang tid å lage og som smakar veldig godt! Steikt laks er… Fortsett å les »

Onsdag

fiskesuppe med hvitvin

Fiskesuppe med kvitvin

Fiskesuppe med kvitvin er enkel å lage og smakar mildt og godt slik ei fiskesuppe skal gjere. Det som tek mest tid er å koke inn kvitvinen, så gå i… Fortsett å les »

Torsdag

brokkolisalat

Brokkolisalat

Brokkolisalat er nydeleg sommarmat og funkar både som eigen rett eller som deilig tilbehør til sommarmat. Det er verken potetsalat, waldorfsalat eller pastasalat -men liksom noko midt i mellom alle… Fortsett å les »

Fredag

Kvit pizza med spekeskinke og blåmuggost

Kvit pizza med spekeskinke og blåmuggost har creme fraiche i staden for pizzasaus og smakar nydeleg godt! Botn: 300 g (ca 5dl) kveitemjøl 3 dl lunka vatn ½ pk tørrgjær… Fortsett å les »

Laurdag

Lammeskank

Lammeskank i curry

Lammeskank er blitt skikkeleg populær mat, og det er ikkje rart når maten nær lagar seg sjølv. Du treng berre tid og med denne oppskrifta: krydder! Mykje krydder. Curry er… Fortsett å les »

Søndag

chiligryte med chorizo og sjokolade

Chiligryte med chorizo og sjokolade

Chiligryte med chorizo og sjokolade har vore ei etterspurt oppskrift etter at eg delte ein smakebit frå prosessen på Instastory. Det at to ruter sjokolade smelta i gryteretten gjorde mange… Fortsett å les »

Vekas brødmat

hjemmebakt brød

Halvgrovt brød

Det er få ting som luktar så godt som når ein tek ferskt brød ut av omnen, og dei heimebakte brøda smakar så mykje betre enn butikk-kjøpte. Denne versjonen har… Fortsett å les »

Noko godt

daddel-snack

Daddel-snack

Dadlar er naturleg søte, og treng difor ikkje å få blanda inn sukker for å vere ein nydeleg snack. Det er difor eit perfekt alternativ til sjokoladeskåla når du er… Fortsett å les »

Vekas kake

nydelig flettekrans

Flettekrans med eplemos og kanel

Flettekrans med eplemos og kanel smakar nydeleg søtt og godt, og er gjærbakst på sitt aller beste. Med denne på bordet kan du lett glede dei rundt deg, både til… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.