Vekemeny 38

Har du funne rytma i kvardagsplanlegginga? No er vi godt i gong med september, og vi merkar i allefall her i huset at kvardagen har stabilisert seg. Lekser, aktivitetar og middagsplanlegging har blitt ei rutine igjen, etter late sommardagar. Litt inspirasjon i matvegen er vel uansett aldri å forakte. Her får du denne vekas forslag til meny!

Vekemeny 38

Mandag

Vegetarlasagne med penne og creme fraiche

Vegetarlasagne med penne og creme fraiche

Vegetarlasagne med penne og creme fraiche blei til ein gong vi mangla pastaplater for å lage vanleg lasagne. I staden hadde vi pasta penne og det viste seg å funke… Fortsett å les »

Tysdag

fiskesuppe med hvitvin

Fiskesuppe med kvitvin

Fiskesuppe med kvitvin er enkel å lage og smakar mildt og godt slik ei fiskesuppe skal gjere. Det som tek mest tid er å koke inn kvitvinen, så gå i… Fortsett å les »

Onsdag

tomatsuppe

Tomatsuppe med ekstra vitamin

Visste du at paprika inneheld fire gongar så mykje c-vitamin som appelsin? Vi brukar mykje paprika her i heimen, både i supper, sausar, gratengar og smoothie. I denne suppa har… Fortsett å les »

Torsdag

Fiskegrateng med potetmos

Fiskegrateng med potetmos

Fiskegrateng med potetmos er familievenleg mat som både små og store likar. I denne versjonen er det reker, men det kan du hoppe over om det finnast skeptikarar. Eller så… Fortsett å les »

Fredag

Pai med skinke og ruccola

Grov botn: 2dl kveitemjøl 2dl fullkornkveitemjøl 1dl varmt vatn 1dl solsikkeolje Bland saman og trykk ut i ei paiform. Kan gjerne forsteikast i ti min på 200 grader om du… Fortsett å les »

Laurdag

enchilladas

Enchiladas med bønner

Enchiladas med bønner Enchiladas med bønner og spicy tomatsaus er finfin fredagskveldmat å servere som variasjon til den tradisjonelle tacoen. Deilig krydra tomatsaus rulla inn i ei mjuk lefse med… Fortsett å les »

Søndag

verdens beste finnbiff

Viltgryte med reinskav

Viltgryte med reinskav er haustgryte delux! Gode smakar kokt saman og servert rykande varmt med søtt syltetøy til og gjerne ei raus skei potetmos. All den kantarellen vi plukka tidlegare… Fortsett å les »

Noko godt

sunn bringebæris

Bringebær og cashewnøtt-iskrem

Bringebær og cashewnøtt-iskrem laga av nettopp berre bringebær og cashewnøtter! Er det ikkje fantastisk at dei to i saman kan bli nydeleg iskrem? Bær og nøtter altså. Eg synest i… Fortsett å les »

Brødmat

eltefritt langpannebrød

Eltefritt langpannebrød med rug

Eltefritt langpannebrød med rug har blitt baka jamt dei siste vekene her i heimen. Den eltefrie metoden er ein favoritt, og oftast blir det eltefrie rundstykker. Det går kjapt og… Fortsett å les »

Vekas kake

Pavlova

Pavlova med friske bær

Sidan det er mogleg å delta med to kaker på Matbloggsentralen si OL-utfordring passa det bra å publisere kaka som er eit av hovudbileta på facebooksida og instagram til Heimelaga -men enkelt…. Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.