Pai med skinke og ruccola
Grov botn:
- 2dl kveitemjøl
- 2dl fullkornkveitemjøl
- 1dl varmt vatn
- 1dl solsikkeolje
Bland saman og trykk ut i ei paiform. Kan gjerne forsteikast i ti min på 200 grader om du har tid, men ikkje nødvendig.
Fyll:
- 1/2 bogskinke
- 1 løk
- 8-10 soltørka tomatar
- 1pk ruccola
- 3 egg
- 2dl mjølk
- 1-2 fedd kvitløk
- salt og peppar
- reven mozzarella på toppen
Del skinke, løk og soltørka tomat i bitar/terningar og legg i. Legg ruccola over. Visp saman egg og mjølk, ha i salt, peppar og kvitløk i små bitar. Hell over og strø reven kvitost over.
Steik i 30-40 min på 200g. La kvile i ti min, server med godt brød og salat.
PS. Pai smakar enda betre dagen etter! Nyt den kald eller varm den nokre minutt i steikeomnen igjen:)
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.