Sommarfest

Sommarfest eller sommarmiddag? Samling av famile og vener, og gode rettar på bordet. Her får du nokre forslag til kva du kan diske opp med, eller ta med og setje på bordet. Ha ei fin juliveke!

sommarfest

Sommarfest

verdens beste glutenfri foccacia

Glutenfri foccacia

Glutenfri foccacia som både blir luftig og smakar godt? Leit ikkje meir, her er oppskrifta du treng! Dersom du skal ta med foccacia til tapasbordet og det er allergiar å… Fortsett å les »

Tomat- og mozzarellasalat

Tomat- og mozzarellasalat

Tomat- og mozzarellasalat er på sitt beste når tomatane er i sesong. Finn du ulike typar tomatar så er det perfekt å blande dei i denne enkle salaten, det både… Fortsett å les »

Stablebrød

Den siste veka har instagram vore fylt med nydelege bileter av versjonar av ”Stablebrødet” til Bakerinnen, som deltek i Hele Norge Baker. Ho har ein versjon med timian og basilikum,… Fortsett å les »

vannmelon salat

Vannmelonsalat med mynte og feta

Vannmelonsalat er friskt og godt tilbehør til sommarmaten, med dei aller finaste fargane. Mat i alle regnbogens fargar blir lett med denne som ein del av grillmaten! Frisk mynte og… Fortsett å les »

«Ostekake» i glas

Legg merke til at det står hermeteikn i overskrifta her. Denne desserten inneheld nemleg ikkje ost, men kremfløyte med vaniljefrø og sitronsaft. Saman med knasande kjeks og friske bær er… Fortsett å les »

Heimelaga potetsalat

  Til ei middels stor skål treng du: 10-12 poteter 1 beger rømme 1 pk majones 2-3 vårløk 3-4 skiver sylteagurk litt sitronsaft salt og peppar 3-4 ss cultura (el… Fortsett å les »

brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Brokkolisalat med jordbær og pistasjenøtter

Sommaren er ikkje heilt over – sjølv om det kom snø i fjella her på Sunnmøre i går! Vi håper at den forsvinn like fort som den kom, og nektar… Fortsett å les »

Kylling på boks

Heilsteikt kylling er enkel og god mat, og gir deg mykje beinrestar som du kan koke nydeleg kraft på. Kylling på boks er ein artig vri, der du trer kyllingen… Fortsett å les »

spanske kjøttboller

Albondigas – Spanske kjøttbollar

Albondigas, albondigas, albondigas! Ein fast rett på alle tapasbord, og det med rette. Kjøttdeig som er krydra og kokt i deilig kraft gir saftige og smakfulle små bollar som er… Fortsett å les »

pavlova i langpanne

Pavlova i langpanne med lakris, sjokoladekrem og jordbær

Pavlova i langpanne med lakris, sjokoladekrem og jordbær er laga på samme måte som den vanlege pavlovaen i langpanne, men har fått med nokre av mine favorittsmakar i tillegg. Sjokolade… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.