“Ostekake” i glas

ostekake i glas

Legg merke til at det står hermeteikn i overskrifta her. Denne desserten inneheld nemleg ikkje ost, men kremfløyte med vaniljefrø og sitronsaft. Saman med knasande kjeks og friske bær er dette ein nydeleg dessert som du lagar på 1-2-3!

“Ostekake” i glas
Til 6-7 glas treng du:

  • 8-10 Digestivekjeks
  • 3 dl kremfløyte
  • 1 vaniljestang
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ss kokossukker eller vanleg sukker
  • 1 korg bringebær eller andre bær

Slik gjer du:

  1. Skyll bringebæra godt og la dei renne av seg.
  2. Del vaniljestanga i to og skrap ut frøa ved hjelp av ei teskei. Ha vaniljefrø, sukker, sitornsaft og kremfløyte i ein bolle og visp til mjuk krem.
  3. Ha kjeksa i ei brødpose og knus dei.
  4. Legg kjeks, krem og bær lagvis og server med ein gong:)
kjeksdessert med bær

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Her på bloggen finn du enkle oppskrifter på mat laga frå botnen heime på kjøkkenet vårt.