Vekemeny 22

Den siste søndagen i mai er her, og det er berre få veker att til det er skoleslutt og ferieveker. Med lange lyse netter får ein lyst på enkel mat slik at ein kan bruke tida utandørs. Alternativet er å lage maten ute, det funkar også. Eg håper du har hatt ein fin mai-månad, her får du menyforslaget for den komande veka!

Vekemeny 22

Mandag

bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter

Bakt søtpotet med kikerter er kosemat som lagar seg sjølv. Bakt søtpotet smakar søtt, mjukt og godt. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg… Fortsett å les »

Tysdag

fiskegrateng med erter

Fiskegrateng med erter

Fiskegrateng med erter har deilig muskatsmak frå kvit saus, er fluffy av stivpiska eggekviter og fylt med grøne, gode erter.

Onsdag

kikertsuppe

Kikertsuppe

Mild og god suppe med knæsj farge, takka vere gurkemeie. Eg likar det krydderet berre betre og betre. Knall farge og gode eigenskapar for kroppen samla i eit gult pulver…. Fortsett å les »

Torsdag

Asiatisk laksewok med nudlar

Asiatisk laksewok med nudlar

Asiatisk laksewok med nudlar er kjapp middag med sunne ingrediensar og gode smakar. Laks er lett å få tak i på butikken og treng ikkje lang tid i panna før… Fortsett å les »

Fredag

chicken curry sandwich

Chicken Curry Sandwich

Chicken Curry Sandwich har blitt laga på Instastory kvar gong eg har kokt kyllingkraft i det siste. Når du kokar kraft på ein heil kylling sit du igjen med massevis… Fortsett å les »

Laurdag

kvit pizza med røykalaks

Glutenfri kvit pizza med ramsløk, røykt ørret og ruccola

Glutenfri kvit pizza med ramsløk, røykt ørret og ruccola er pizza med ein ny vri. Ramsløk blanda med creme fraiche gir ein flott grønfarge på pizzasausen, men denne kan også… Fortsett å les »

Søndag

thai vårrullar

Thai vårrullar

Desse Thai vårrullane, eller Thai Spring Rolls om du vil, har ein herleg frisk smak av koriander og thai fiskesaus. Du kan anten pensle dei og steike dei i steikeomn… Fortsett å les »

Noko godt

raw brownies kuler

Raw brownies kuler

Når hverdagen atter er over oss er det tid for smarte og sunne snackvarianter når søtsuget etter feriens glade dager kommer. Disse raw brownies kulene smaker som brownies med krønsj,… Fortsett å les »

Brødmat

müslirundstykker med cottage cheese

Müslirundstykker med cottage cheese

Müslirundstykker med cottage cheese er ferdige på ein halvtime, og krev verken elting eller heving. Dei er naturleg glutenfrie sidan dei berre har havregryn og frø i seg, og ikkje… Fortsett å les »

Vekas kake

jordbær kake

Pavlovarull

Likar du Pavlova likar du garantert Pavlovarull. Det er praktisk talt samme kaka, berre at den er rulla saman og servert som ei rullekake i staden. Den tradisjonelle Pavlova-kaka må… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.