Vekemeny 1

Vekemeny 1 er klar og då er vi plutseleg inne i 2018! GODT NYTTÅR!
Håper du hadde ei fin juleveke og er klar til å finne fram kvardagsmaten igjen. Etter ein månad med fokus på kaker, dessert og godis gler eg meg til god brødmat og enkle middager igjen. Det håper eg du gjer også!

Vekemeny 1

Mandag

oppskrift luksusomelett

Luksusomelett

Luksusomelett har alt det gode i seg frå vår favorittpai, men for at det skal gå endå raskare har vi skippa paibotnen. Resultatet er ein høg, luftig og smakfull omelett… Fortsett å les »

Tysdag

fiskegrateng med erter

Fiskegrateng med erter

Fiskegrateng med erter har deilig muskatsmak frå kvit saus, er fluffy av stivpiska eggekviter og fylt med grøne, gode erter.

Onsdag

nuddelsuppe med kylling

Kyllingsuppe med nudlar

Kyllingsuppe med nudlar er ei av dei raskaste suppene å lage. Nyttar du i tillegg ferdigsteikt kyllingkjøt er det berre risnudlane som treng litt tid, og her snakkar vi typ… Fortsett å les »

Torsdag

torsk på italiensk vis

Torsk på italiensk vis

Torsk på italiensk vis har deilig garnityr på toppen av oliven, basilikum, soltørka tomat og kvitløk. Originalt skal den steikast på relativt låg varm, 130 grader, men om du vil… Fortsett å les »

Fredag

glutenfri kvit pizza med spinat, rødløk og valnøtter

Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter

Glutenfri pizza med spinat, rødløk og valnøtter er ein variant av den kvite pizzaen med creme fraiche som base i pizzasausen. Resultatet blir mild pizza med reine smakar, der toppingen… Fortsett å les »

Laurdag

sommarfulg-kylling

Sommarfugl-kylling med omnsbakte rotgrønsaker

Sommarfugl-kylling er heiltsteikt kylling bretta som ein sommarfugl. Du fjernar ryggbeinet på kyllingen (du kan også fjerne brystbeinet, men det er ikkje nødvendig), og brettar kyllingen flat slik at den… Fortsett å les »

Søndag

beef bourguignon

Boeuf Bourguignon

Denne gryta fall så godt i smak første gong vi laga den for snart to år sidan at det har blitt ein kjær favoritt. Den gong synest eg namnet på… Fortsett å les »

Noko godt

bringebær panna cotta

Panna Cotta med bringebærsaus

Panna Cotta med bringebærsaus er super dessert å servere når du skal ha gjestar, og funkar kjempebra om du skal lage dessert til mange. For ikkje mange vekene sidan var… Fortsett å les »

Brødmat

Kvardagsbrød

Kvardagsbrød

Det er ikkje alltid vi har tid til å vente på eit eltefritt brød, men treng brød til kvelds. Då lagar vi denne versjonen, som gir tre kvardagsbrød, der to… Fortsett å les »

Vekas kake

ostekake med pepperkakebotn

Ostekake med pepperkaker

Ostekake med pepperkaker er ein genial måte å bruke opp siste rest av pepperkaker på og kan fint serverast sjølv om jula er overstått. Deilige pepperkakekrydder passar fint saman med… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.