Vekemeny 10

Vekemeny 10 byr på kvardagsmiddagar, god brødbakst og noko godt til helga. Akkurat slik ein vekemeny skal vere! Håper du finn noko som fristar, og at du også kjenner ny giv og ekstra energi til å prøve noko nytt no når vårsola endeleg er på plass. Hurra for lyse tider og varmare ver!

Ha ei fin veke!

 

Mandag

søtpotetsuppe med paprika

Søtpotetsuppe med paprika

Søtpotetsuppe med paprika er deilig varmande og god suppe for heile familien. Søtpotet gir ei suppe med nydeleg farge og deilig smak. Med litt currypaste blir det futt i suppa,… Fortsett å les »

Tysdag

lakseburger i pitabrød

Lakseburger i pitabrød

Lakseburger i pitabrød er lett å lage og lett å like. Du treng ei matmølle (foodprosessor) for at det skal gå raskast mogleg, men har du ikkje det tilgjengeleg kan… Fortsett å les »

Onsdag

brokkolisalat med rødkål og tranebær

Brokkolisalat med rødkål og tranebær

Brokkolisalat med rødkål og tranebær er super å setje på bordet når det er samling og koldtbord. Saman med spekemat og røykalaks gjer denne seg veldig godt, og er eit… Fortsett å les »

Torsdag

Baconsurra kylling med krema pasta

Baconsurra kylling med krema pasta

  Baconsurra kylling med krema pasta er ein av desse deilige kvardagsmiddagane som er raske å lage og lette å like. Her er det berre å steike kyllingen, eller grille… Fortsett å les »

Fredag

Fylt kyllingbryst med feta og soltørka tomat

Fylt kyllingbryst med feta og soltørka tomat

Kylling, feta og soltørka tomat høyrer godt i lag. I denne oppskrifta er kyllingbrystet fyllt med desse deilige smakane og grilla. Det blir saftig, godt og nydeleg salt smak av… Fortsett å les »

Laurdag

hønsegryte

Coq au Vin

Helios-samarbeid Coq au vin er ei klassisk fransk gryte som kan varierast etter kva råvarer som er tilgjengeleg og kva smakar du likar best. Originalen blir laga med hane (coq),… Fortsett å les »

Søndag

pita med tzatziki

Lammepita med myntepesto og tzatziki

Lammepita med myntepesto og tzatziki er nydeleg mat som er enkel å nyte fleire dagar på rad. Dette er mat som det er perfekt å få restar av, og som… Fortsett å les »

Noko godt

Sjokoladekuler

Noko godt men likevel sunt? Utan sukker eller anna kunstig søting, berre naturleg sødme frå dadlane og herleg mørk sjokolade. Det beste er likevel at dette er enkelt å lage,… Fortsett å les »

Vekas brødmat

Proteinrundstykker med gulrot

Proteinrundstykker med gulrot er ein vri på proteinrundstykka som har blitt populære både her i heimen og på bloggen, og det med god grunn. Å kunne røre saman deiga og slenge… Fortsett å les »

Vekas kake

sjokoladekake 17.mai

Sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse

Sjokoladekake med mascarponekrem og bringebæroverraskelse i samarbeid med Hoff Potetmel /annonse/ Kjenner du til Piñata? Denne figuren full av godteri som ein slår på til det går hol? Vel, her… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.