Lakseburger i pitabrød
Lakseburger i pitabrød er lett å lage og lett å like. Du treng ei matmølle (foodprosessor) for at det skal gå raskast mogleg, men har du ikkje det tilgjengeleg kan du for all del nytte ein kniv og dele laksebitane i små, små bitar. Alt går:)
I denne versjonen har eg krydra med frisk persille og vårløk og serverer med ein persille- og sitrondressing på toppen. Litt syrleg og friskt på toppen er alltid godt. Eg lagar gjerne dobbel porsjon og JA(!) det er lov å servere det same til middag to dagar på rad;)
Til 3-4 personar treng du:
Lakseburger:
- 400-500 g laks
- 1 vårløk
- 1 neve frisk persille
- 1 ts salt
- 1/2 ts peppar
I tillegg treng du:
- 3-4 pitabrød (du kan lage heimelaga om du vil)
- litt salat
- 1/2 agurk
Dressing:
- 6 ss gresk yoghurt
- 2-3 ss frisk persille
- Safta frå 1/2 sitron
- salt og peppar
Slik gjer du:
- Set omnen på 200 grader over- og undervarme.
- Del laksen i terningar og finhakk vårløk og persille.
- Ha alle ingrediensane til burgeren i ei matmølle og kjør saman i 10-15 sek til du har ei finhakka blande.
- Form burgerar med henda (eller bruk ei form) og steik dei gyldne på kvar side. Legg over i ei eldfast form.
- Varm pitabrøda i steikeomnen medan du steiker burgerane i panna.
- Set den elfaste forma midt i omnen i 5-10 minutt, til burgerane er gjennomsteikte.
- Rør saman dressingen.
- Servér burger i pitabrød med salat og dressing til.
Skrive av Anita
Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.