Vekemeny 46

Her får du vekemeny 46, håper du finn inspirasjon til kva du kan lage og setje på middagsbordet i veka som kjem. Ha ei fin veke!

Mandag

Kylling i currysaus

Kylling i currysaus med eple og cashewnøtter

Kylling i currysaus med eple og cashewnøtter er kjapp middag som passar like bra på ein ettermiddag som på ein veninnekveld. Med knasande eplebitar i sausen er denne retten både… Fortsett å les »

Tysdag

Vegetariske sommarrullar med peanøttsaus

Vegetariske sommarrullar med peanøttsaus er mat som er friskt og godt å ete og kjapt å lage. Peanøttsausen som skal vere til er enkel å lage, og det einaste eksotiske… Fortsett å les »

Onsdag

kjøttdeig og paprikagryte

Kjøttdeig og paprikagryte

Kjøttdeig og paprikagryte er laga på 30 minutt, og smakar betre enn nokon posegryterett du kan finne på butikken. Barnevenleg utan chili i, men med god smak likevel. I tillegg… Fortsett å les »

Torsdag

fiskebollar i karrisaus

Fiskebollar i karrisaus

Fiskebollar i karrisaus er så mykje enklare å lage enn du trur. Har du nokon gong laga kjøttkaker? Det er ganske likt, og dette er ein slik rett som går… Fortsett å les »

Fredag

tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling fekk eg servert hjå ei venninne tidlegare i år, og oppskrifta måtte sjølvsagt vere med heim for å dele vidare. Det som gjorde utslaget var at ho… Fortsett å les »

Laurdag

Haustgryte med vilt og sopp

Haustgryte med vilt og sopp

Haustgryte med vilt og sopp er søndagsmiddagen som regjerer her denne tida på året. Jordleg kryddersmak frå timian blanda med sopp frå skogen og viltkjøt frå frysaren. Her blir det… Fortsett å les »

Søndag

hvordan lage pinnekjøtt

Pinnekjøtt med rabbestappe

Pinnekjøtt med rabbestappe er det eg har vakse opp med som middag på julaftan, og framleis det eg helst vil ete om eg får velje. Den lukta som blir i… Fortsett å les »

Vekas brødmat

protein rundstykker

Protein­rundstykker

Desse rundstykka rører du raskt saman, formar til rundstykker og set rett i steikeomnen. Ingen heving og dermed supre å lage ein kveld du vil ha noko godt å ete…. Fortsett å les »

Noko godt

sjokoladekjeks-kake

«Delfiakake» med kokosolje

«Delfiakake» med kokosolje er laga heilt utan Delfia-feitt, men med sunn og god kokosolje. Upåklageleg smak, deilig sjokolade og knasande kjeks. Perfekt mektig julekake til kaffien! «Delfiakake» med kokosolje I… Fortsett å les »

Vekas kake

marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær

Marsipankake med friske bær er verkeleg ei festkake! Og dette marsipanlokket er ikkje så vanskeleg å få til som du kanskje fryktar. Trikset er å kjevle marsipanen mykje større enn… Fortsett å les »

Skrive av Anita

Eg som står bak denne matbloggen heiter Anita, og likar best å stå på kjøkkenet eller på ein fjelltopp her på Sunnmøre. Kjøp gjerne kokeboka mi som kom ut i 2018.